Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Épül a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada

10perc/MTI
2024. 05. 30.
Épül a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada

Már épül a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada és nézőtere. Izgalmas előadások várják a közönséget, köztük az Ezeregy éjszaka és az István, a király rockopera.

Elindult a Szegedi Szabadtéri Játékok építkezése, idén különleges előadások várják a nézőket.

A Szegedi Szabadtéri Játékok színpada és nézőtere már épül a Dóm téren, ahol idén is izgalmas programokkal várják a közönséget. A fesztiválon sorsfordító történetek és magyar szerzők művei kapnak főszerepet. Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója szerint a tavalyi 62 ezres látogatószám után idén már 68 ezer jegyet értékesítettek.

A fesztivál a turizmusra is jelentős hatással bír, hiszen a látogatók kétharmada más régiókból vagy külföldről érkezik. A programokat saját bevételeikből és az önkormányzat támogatásából finanszírozzák, állami források nélkül.

A fesztivál június 24-én indul a Szegedi Szimfonikus Zenekar ajándékkoncertjével, ahol Puccini operáinak részletei csendülnek fel. Június 28-án Péter Bence zeneszerzővel közösen adnak koncertet, amely a klasszikus, pop és rockzene határait feszegeti.

Július első két hétvégéjén Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István world musicalje, az Ezeregy éjszaka lesz látható. Az évad új produkciója Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicalje, a Rebecca, amelyet július végén és augusztus elején mutatnak be. A művet először láthatja szabadtéren a közönség.

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén, Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király kerül színpadra Novák Péter rendezésében. Az előadást a Dóm téri színpad adottságaihoz tervezett díszletekkel láthatjuk.

Várkonyi Miklós, a Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki vezetője kiemelte, hogy évről évre egy komplett színházat építenek fel a Dóm téren, amely közel kétezer négyzetméteres színpaddal és négyezer férőhelyes nézőtérrel rendelkezik.

Főkép forrása:
10perc.hu (Szeged, Dóm tér)

További cikkek