Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Elhunyt Charlie Colin, a Train zenekar alapítója

10perc.hu
2024. 05. 23.
Elhunyt Charlie Colin, a Train zenekar alapítója

A basszusgitáros 58 évesen vesztette életét.

Charlie Colin, az amerikai rockzenekar, a Train alapító tagja, 58 éves korában elhunyt. A zenekar mély fájdalommal búcsúzott tőle, és "a legkedvesebb embernek" nevezte. Halálhírét húga erősítette meg szerdán. A halál oka hivatalosan még nem ismert, de édesanyja szerint a TMZ amerikai weboldalnak azt mondta, hogy Charlie egy barátja brüsszeli lakásában, zuhanyzás közben történt baleset következtében hunyt el - közölte a BBC.

A Train 1993-ban alakult San Franciscóban, és nyolc évvel később az egyik legnagyobb slágerükkel, a "Drops of Jupiter" című dallal értek el jelentős sikert. Colin a 2000-es évek elején hagyta el a zenekart, mielőtt azok 2009-ben újabb nagy slágert értek el a "Hey Soul Sister" című dallal. Az együttes az Instagramon emlékezett meg róla, ahol azt írták: "Amikor találkoztam Charlie Colinnal, azonnal megszerettem. Ő volt a legkedvesebb srác és nagyon jóképű. Az volt az egyetlen ésszerű dolog, hogy zenekart alapítsunk."

Charlie Colin egyedi basszusgitár játéka és gyönyörű gitármunkája segített a zenekarnak felhívni magára a figyelmet San Franciscóban és azon túl is. Zenekari társai mindig próbálták közelebb hozni magukhoz, de neki mindig megvolt a saját elképzelése. Colin a zenekarból való kilépése után is aktív maradt a zeneiparban, gitározott és háttérvokálokat adott más együttesek számára.

A Train frontembere Patrick Monahan, és az együttes 2001-ben érte el áttörő sikerét a "Drops of Jupiter" című dallal. Később turnéztak a Barenaked Ladies és a Counting Crows zenekarokkal, és 2003-ban albumuk, a "My Private Nation" platinalemez lett. A Train 2012-ben újabb slágert ért el a "Drive By" című dallal, és legutóbbi stúdióalbumuk, az "AM Gold" 2022-ben jelent meg, öt évvel az előző albumuk után.




Főkép forrása:
Eva Rinaldi/Flickr

További cikkek