Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

32. Városligeti Gyermeknap: Ingyenes programok kicsiknek és nagyoknak

10perc.hu
2024. 05. 23.
32. Városligeti Gyermeknap: Ingyenes programok kicsiknek és nagyoknak

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2024. május 25-26. között rendezi meg a Városligeti Gyermeknapot.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 2024. május 25-én és 26-án rendezi meg a már hagyománnyá vált Városligeti Gyermeknapot. A rendezvényen két színpadon, több mint 40 programhelyszínen várják a gyerekeket és felnőtteket változatos programokkal, koncertekkel, játékokkal, sportolási lehetőségekkel, kézműves foglalkozásokkal és még sok mással. A belépés ingyenes, így a cél, hogy mindenki számára elérhető legyen ez a nagyszerű családi program.

A programok között szerepelnek koncertek, színházi előadások, bűvészshow, ugrálóvárak, arcfestés, kézműves foglalkozások, sportprogramok és még sok más. A kisebbek nagy örömére fellép a Rutkai Bori Banda és Masni és Pocó is.

Idén különös hangsúlyt fektetnek az egészségre, ezért a Nagyréten külön egészségügyi blokkot alakítanak ki, ahol a gyerekek szűrővizsgálatokon vehetnek részt, és megtanulhatják a helyes fog- és szájápolást. Kitelepül az NGYSZ nőgyógyászati szűrőkamionja is, ahol az önkéntes nőgyógyászok tanácsadással várják az érdeklődőket.

A Sportszigeten a Budapest Honvéd Sportegyesület kiválóságai várják a mozogni vágyókat. Lesz lézerpisztolyozás, reflexfejlesztő játék, erőnléti kihívások, gyorsasági és fejlesztő játékok, ugróiskola, pingpongozás, kosárlabdázás és focizás is.

A Biztonságos Internet Sátorban a gyerekek játékos formában tanulhatnak a biztonságos internethasználatról. Kitelepül az NGYSZ Safer Internet Centere, a Telekom, az NMHH, a NAIH, az NKI, az MNB Edulab és több kiberbiztonsággal foglalkozó cég.

A Nemzetek Utcáján 23 ország mutatja be kultúráját, népszokásait és hagyományait. A programon fellépnek táncosok, zenészek, kézművesek, és lesznek gasztronómiai bemutatók is.

A BRFK Prevenciós Pontjánál a biztonságos digitális lét, a kábítószerprevenció, a kortárs bántalmazás és az állatvédelem lesznek a főbb témák. Lesz fegyverzet-technikai bemutató, lézerpuska lövészet, kutyás bemutató és helikopterszimulátor is.

Ezenkívül lesz arcfestés, ugrálóvár, buborékparti, lufihajtogató, és több helyszínen nyílik lehetőség a gyerekek számára az alkotásra.

A Gyermekmentő Szolgálat idén is külön meghív 500 nehéz sorsú gyermeket a rendezvényre. A vendégek szállás- és étkezési költségét a Szolgálat vállalja, és zsebpénzt is kapnak a gyerekek.

Főkép forrása:
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Címkék:
#Koncert

További cikkek