Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Coppola 40 év után bemutatja új mesterművét, a Megalopolist

10perc.hu
2024. 05. 16.
Coppola 40 év után bemutatja új mesterművét, a Megalopolist

Francis Ford Coppola, a legendás Keresztapa és Apokalipszis most rendezője, negyven évnyi munka után bemutatja legújabb alkotását.

Francis Ford Coppola, a legendás Keresztapa és Apokalipszis most rendezője negyven évnyi munka után bemutatja legújabb alkotását, a Megalopolist. Az első előzetes most jelent meg, és május 17-én debütál a Cannes-i Filmfesztiválon - írja a 24.hu. A film premierje izgalommal tölti el a filmes világot, de a forgalmazási jogok még mindig kérdésesek.

Az előzetes már elérhető, és a premier május 17-én, pénteken lesz.

A Megalopolis forgatását részben a Magyar Rádió egykori ikonikus stúdiójában, a 22-esben végezték, amelyet azóta lebontottak. A filmzenét is itt rögzítették, ami tovább növeli a produkció különlegességét.

A Megalopolis főbb szerepeiben olyan neves színészek tűnnek fel, mint Adam Driver, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Jason Schwartzman, Laurence Fishburne és Dustin Hoffman. A sztárparádé és Coppola hírneve biztosítja, hogy a film nagy érdeklődésre számíthat a nézők és a kritikusok körében egyaránt.

A forgatókönyvet Coppola először 1983-ban kezdte írni. A film költségvetése 120 millió dollárra rúgott, melyet részben Coppola borászati vállalkozásának bevételeiből finanszírozott. A filmet március végén a Universal, a Netflix és a Sony képviselői is megtekintették, de egyikük sem vásárolta meg a bemutatási jogokat, így a film forgalmazása még mindig kérdéses marad.


Főkép forrása:
Creative Commons/Gerald Geronimo
Címkék:
#Film

További cikkek