Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Vádat emelhetnek a kizárt Eurovíziós versenyző ellen

10perc.hu
2024. 05. 14.
Vádat emelhetnek a kizárt Eurovíziós versenyző ellen

A holland versenyző ellen indulhat eljárás.

Joost Klein, a holland Eurovíziós versenyző, akit a döntő előtt órákkal kizártak a versenyből, valószínűleg vádat emelnek ellene illegális fenyegetések miatt - közölte a svéd rendőrség.

A 26 éves, esélyes győztes versenyzőt Malmőben kizárták a versenyből, ami példa nélküli a 68 éves Eurovíziós történelemben, miután egy női stábtag panaszt tett a svéd rendőrségnél egy állítólagos "kulisszatitok" miatt.

A vádak és a lehetséges büntetés

Jimmy Modin rendőrségi szóvivő a Guardiannek elmondta, hogy a nyomozásuk befejeződött, és a vádemelésről szóló döntés "a következő néhány héten belül" várható. Nem árulta el az állítólagos fenyegetések jellegét.

"Valószínűleg lesz vádemelés" - mondta Emil Andersson, az ügyet vezető rendőr a svéd SVT műsorszolgáltatónak. Hozzátette, hogy valószínűleg "gyorsított eljárás" lesz, ami körülbelül hat-nyolc hetet vesz igénybe, mivel a tettlegeskedés nem minősül súlyosabb bűncselekménynek.

A Sydsvenska malmöi napilap szerint a fenyegetés bűncselekménye elítélés esetén általában pénzbüntetést von maga után.

A kizárás háttere

Miután Kleint kizárták, az Avrotros holland műsorszolgáltató "döbbenetesnek" nevezte a döntést, és elmondta, hogy Klein bár "fenyegető mozdulatot" tett egy női kameramanővel szemben, nem ért hozzá.

"Az egyértelműen megkötött megállapodással ellentétben Joostot lefilmezték, amint lelépett a színpadról, és a zöld szobába kellett rohanni. Ekkor Joost többször is jelezte, hogy nem akarja, hogy lefilmezzék. Ezt nem tartották tiszteletben" - mondta az Avrotros.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek