387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Rákkal küzd Tompos Kátya

10perc.hu
2024. 05. 10.
Rákkal küzd Tompos Kátya

A színésznőt két éve nem lehetett látni nagyobb színpadokon.

Tompos Kátya, a Junior Prima- és Jászai Mari-díjas színésznő ritka daganatos betegséggel küzd, melynek kezelése Magyarországon nem elérhető. "Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben, és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség – a »világot jelentő deszkákat« már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte” - közölte a Fábián Juli Emlékalapítvány posztját a Telex.

 A gyógyuláshoz szükséges külföldi kezelések fedezésére a Fábián Juli Emlékalapítvány jótékonysági gálát szervez május 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban.

A bevétel teljes mértékében Tompos Kátya gyógykezelését támogatja. A gálán fellépnek Udvaros Dorottya, Für Anikó, Hrutka Róbert, Falusi Mariann, Peller Anna, Dolhai Attila, Wégner Judit, Szőcs Artur, Zöld Csaba, Kalmus Felícián, Szemenyei János, Szélpál Szilveszter és a Swing à la Django.

Tompos Kátya két éve kényszerült visszavonulni a színpadtól a betegség miatt. A színésznő tartalékai és a korábban összegyűjtött adományok fedezték a kezelések egy részét, de a továbbiakban anyagi forrásra van szüksége. „Mivel a külföldi gyógykezelésének jelenlegi fázisait az állam nem finanszírozza, az eddig felmerült költségek már felemésztették Kátya anyagi kereteit, tartalékait, valamint a barátai által korábban összegyűjtött összeget” - írták a posztban.

Az adakozás módjai a posztban olvashatók itt: 



Főkép forrása:
Tompos Kátya (Facebook)
Címkék:
#Színház

További cikkek