Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Gigabuli a Copacabana homokjában! Madonna 1,6 millió nézőnek adott koncertet

10perc.hu
2024. 05. 06.
Gigabuli a Copacabana homokjában! Madonna 1,6 millió nézőnek adott koncertet

A 65 éves popsztár The Celebration Tour elnevezésű koncertkörútjának utolsó állomásán annyian voltak, mint még önálló koncerten soha senki fellépésén.

Ugyan a brazilok és az idelátogató turisták már megszokták, hogy a Corcovado-hegyen magasodó világhírű szobor a Megváltó Krisztus vigyázza Rio de Janeiro békéjét és életét. Azt azonban nem sokan gondolták volna, hogyha csak egy éjszakára ugyan, de egy Madonna veszi át ezt a szerepet a világ egyik leghíresebb városában.

Noha sokan Rod Stewartnak adják a Földünk legnagyobb gigabulijának a címét – a skót rocksztár a Guinness-rekorder 4 millió nézővel ugyanitt, de az egy szilveszteri műsor volt –, ám önálló show-val immár a 65 éves popdíváé a rekord. Madonna ugyanis nem kevesebb, mint 1,6 millió ember előtt tartott egy nagyon látványos bulit, amivel méltón zárta le a The Celebration Tour elnevezésű koncertkörútját – számolt be minderről a The Guardian.

Madonna – aki vélhetően soha nem tudja ezt überelni a későbbiekben – szombat este adott ingyenes koncertet a Copacabana strandon, Rio de Janeiro hatalmas homokos partszakaszát hatalmas táncparketté változtatva, ahol rajongók sokasága nyüzsgött. Valósággal megbénította a brazil világvárost a popdíva fellépése, hiszen a strand területén kívül több háztömbnyi területet kellett lezárni. A tekintélyes Copacabana Palace szálloda környékén pedig mozdulni sem lehetett, hiszen megszállták a rajongók, akik abban bíztak, hogy a hotelben lakó Madonnát legalább egy pillanatra megláthatják.

Maga a buli a szinte elképzelhetetlen nézőszáma mellett egyéb rekordokat is megdöntött, beállított, vagy legalább megközelített. A város repülőterére a becslések szerint 170 extra járat érkezett csak a koncert miatt, ugyanis a világ minden tájáról özönlöttek a rajongók. Hatalmas kivetítőket és 18 hangtornyot helyeztek el a tengerparton, hogy a tömegek élvezhessék a gigabulit. A tengerről több száz hajóról, vitorlásról, motorcsónakról nézték a koncertet, míg ameddig a szem ellátott, az összes ablakban, erkélyen emberek álltak és hallgatták Madonna legnagyobb slágereit.

Óriási képernyők vetítették a színpadtól távol lévőknek azt a hatalmas üdvrivalgással kísért pillanatot, amikor az énekesnő a 1998-as Nothing Really Matters című slágerével elkezdte a műsort. Kétórás műsora helyi idő szerint 22:37-kor kezdődött, közel 50 perc késéssel az eredeti kiírástól eltérően. Madonna tisztelgett az AIDS-ben elhunytak emléke előtt, miközben elénekelte a Live to Tell című dalt, fekete-fehér fotók hátterében, amelyeken a betegségben elhunyt emberek voltak láthatók.

A rajongók, akik közül sokan órákkal vagy akár napokkal a koncert előtt sorba álltak, hogy jól lássanak minden pillanatot, valamennyien dicsőítették Madonna fellépését. „Soha nem láttam még ilyen erőteljes műsort. Elképzelhetetlen, nagyon elrugaszkodik a megszokottól”mondta az egyik a BBC-nek. „Madonna lenyűgöző, egyszerűen nincs jobb koncert, mint az övé” – mondta egy másik.

A város illetékesei is fokozott készültségben voltak a koncert előtt és alatt, ugyanis tavaly a nagy hőségben egy fiatal brazil rajongó meghalt Taylor Swift koncertje alatt a kimerüléstől. Most a buli előtt vízpermettel hűtötték a tűzoltók a rajongókat, illetve Ingyenes ivóvizet is osztottak, mivel a hőmérséklet 27 fok körül mozgott a késő esti show alatt.

Mivel a Copacabana-i szállásfoglalások a becslések szerint a befogadóképesség 98%-ára nőttek, Rio állam biztonsági szolgálata készenlétben állt 3200 katona és 1500 polgári rendőr jelenlétével, miközben az ország haditengerészete átvizsgálta a koncertet követni szándékozó hajókat. A város tisztségviselői úgy becsülték, hogy a koncert 293 millió real (46 millió font) bevételt hozott a helyi gazdaságnak.

Főkép forrása:
Live Nation/X
Címkék:
#Koncert

További cikkek