391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Száz éve született a Keresztapa, azaz Marlon Brando

10perc.hu
2024. 04. 06.
Száz éve született a Keresztapa, azaz Marlon Brando

A filmes világ a héten ünnepelte Marlon Brando amerikai színész születésnapjának századik évfordulóját.

A 20. század egyik legnagyobb hatású filmszínésze 1924. április 3-án született. A kétszeres Oscar-díjas Marlon Brando, akit nem csak a nézőközönség, de a kritikusok is a filmtörténelem egyik legnagyobb színészeként tartanak számon, most lenne 100 éves. 

Karrierje legendás szerepekkel, a legkülönfélébb karakterekkel és Oscar botrányokkal tűzdelt. 

Azon kevesek közé tartozott, akit pályatársai is a legnagyobbként ismertek el.

Martin Scorsese azt mondta róla: „Ő a jelzés. Van 'Brando előtt' és 'Brando után'.” Al Pacino így vallott Brandóról: „...összehasonlíthatatlanul jobb volt mindnyájunknál... egy fogalom...a halálom napjáig őt utánozom.”

Egykori barátja, Jack Nicholson is őt tekintette példaképének: „Brando a legjobb, akire mindannyian felnézünk. Ha ő elmegy, mindannyian egy helyi értékkel feljebb kerülünk a ranglistán.”

Kevesen tudják róla, hogy az egyik kedvenc időtöltése a búvárkodás volt. Számos környezetvédelmi szervezetet is támogatott élete során, és híres volt természetbarát nézeteiről. 

Egy másik érdekesség az, hogy ő az egyik első híresség volt, aki bírálta a divatot és a népszerű kultúrát, és a mainstream média manipulatív természetére figyelmeztetett.

Főkép forrása:
Wikimedia / By Urpo Rouhiainen
Címkék:
#Film

További cikkek