391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Eladta márkanevét és dalait a Kiss

10perc.hu
2024. 04. 05.
Eladta márkanevét és dalait a Kiss

A legendás hard rock banda, a Kiss eladta dalainak katalógusát egy svéd zenei befektetőnek 300 millió dollárnál is magasabb összegért.

A stockholmi székhelyű Pophouse Entertainment a csoport márkanevét, arcmását és szellemi tulajdonjogát is megvásárolta. Az eladás a banda a End of the Road World Tour búcsúturnéját követő visszavonulását jelenti az élő fellépésektől - közölte a BBC.

Bob Dylan és Bruce Springsteen szintén multimillió dolláros összegért adta el dalainak katalógusát. Mindkét művész 500 millió dollárért (395 millió fontért), illetve 450 millió dollárért (355 millió fontért) adott el nagy zenei házaknak.

Bár a Kiss-üzlet részleteit nem hozták nyilvánosságra, úgy tudni, hogy az hasonló a brit Genesis zenekaréhoz, de kevesebb, mint Michael Jackson munkásságának katalógusértékesítése (600 millió dollár/474 millió font).

A Pophouse azonban nemcsak a zene jogait, hanem a teljes Kiss-márkát is birtokolni fogja, beleértve a szellemi tulajdonjogok értékesítését is, ami lehetővé teszi a svéd cég számára, hogy jövőbeli, AI által generált tartalmakat hozzon létre. A cég, amely decemberben már együttműködött a Kiss-szel egy digitális avatar projekten, hasonló elven készítette az Abba Voyage koncerteket is.

A Kisst 1973-ban alapították Paul Stanley és Gene Simmons énekesek. A nyitó felállás, amelyhez Ace Frehley és Peter Criss is csatlakozott, ikonikus arcfestésükről vált híressé.

Főkép forrása:
Julio Zeppelin/Flickr
Címkék:
#Zene

További cikkek