Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az Akváriumban lép fel Paolo Nutini

10perc/MTI
2024. 04. 03.
Az Akváriumban lép fel Paolo Nutini

A brit énekest nyáron nézheti meg élőben a magyar közönség.

Napjaink egyik legnépszerűbb brit dalszerző-előadója, az olasz származású skót Paolo Nutini július 21-én a fővárosi Akvárium Klubban ad koncertet - közölte a szervező Live Nation. Mint írták, bár Nutinit arra szánták, hogy a több mint száz éve a család tulajdonában lévő étterem vezetését viszi tovább, hamar kiderült, számára a zenélés jelenti az igazi szenvedélyt. Tehetségét nagyrészt opera- és népdalkedvelő nagyapjától örökölte, zenei törekvéseiben középiskolai énektanára támogatta, aki első dalának megírásában is segített.

Nutinira a szerencse egy véletlen folytán kacsintott rá: 2003-ban szülővárosában, a skóciai Paisley-ben a közönség David Sneddon koncertjére várt a városháza dísztermében, ám a zenész késett, így a konferanszié addig egy rögtönzött kvízzel igyekezett elütni az időt. A kvíz nyerteseként Nutini felmehetett a színpadra, hogy elénekeljen néhány számot, a közönség sorában pedig ott ült Brendan Moon, aki felajánlotta a tehetséges fiúnak, hogy a menedzsere lesz.

Csupán 18 éves volt, amikor az Atlantic Recordsszal öt album megjelentésére szóló szerződést írt alá. A kiadó gondozásában jelent meg These Streets című debütáló albuma 2006-ban, azóta Nutini sikeresen bebetonozta magát a köztudatba mint generációja egyik legtehetségesebb zenésze, akit energikus élő előadásairól és sokszínűségéről ismernek. 2022-ben jelent meg Nutini negyedik lemeze, a Last Night in the Bittersweet az Egyesült Királyság albumlistájának első helyén nyitott, és az énekes-dalszerző harmadik egymást követő listavezető albuma lett. A korongon olyan dalok szerepelnek, mint a Through the Echoes, a Lose It vagy a Petfrified in Love.

A sztárénekes már többször fellépett Magyarországon, 2012-ben a Sziget fesztiválon, tavaly nyáron pedig a veszprémi Gyárkert KultúrParkban adott koncertet.


Főkép forrása:
Paolo Nutini (Facebook)

További cikkek