392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A berlini techno mostantól a német szellemi kulturális örökség része

10perc.hu
2024. 03. 19.
A berlini techno mostantól a német szellemi kulturális örökség része

A német kulturális minisztérium és az UNESCO kulturális bizottsága a berlini techno-t felvette a szellemi kulturális örökség listájára.

A berlini techno az 1990-es évek eleje óta a német főváros kulturális identitásának meghatározó eleme. A klubok, fesztiválok és a helyi elektronikus zenei színtér pezsgése vonzza a látogatókat a világ minden tájáról. A német kulturális minisztérium és az UNESCO kulturális bizottsága nemrégiben hivatalosan is elismerte a berlini techno kulturális jelentőségét, felvéve a szellemi kulturális örökség listájára - írja a bronson.men.

A berlini techno a hidegháború utáni korszak terméke. A berlini fal leomlása után a város üres tereiben pezsgő underground zenei színtér alakult ki. A techno zene lüktető ritmusai és energikus hangzása a szabadság és a kreativitás kifejezőjévé vált. A klubkultúra a város sokszínűségének és nyitottságának megtestesítője. A berlini techno nem csupán zene, hanem életmód, amely összeköti az embereket a világ minden tájáról.

A berlini techno felvétele a német szellemi kulturális örökség listájára fontos mérföldkő a zenei stílus történetében. Ez a hivatalos elismerés megerősíti a berlini techno kulturális jelentőségét, és hozzájárul a stílus megőrzéséhez és továbbörökítéséhez a jövő generációi számára.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Zene

További cikkek