392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szólóprojektjével lép fel Tom Morello Magyarországon

10perc/MTI
2024. 03. 18.
Szólóprojektjével lép fel Tom Morello Magyarországon

A Rage Against the Machine gitárosa július 1-jén lép fel.

Az amerikai zenész szólóprojektjének a Budapest Park fog helyszínt adni,

Tom Morello minden idők legjobb gitárosai közé tartozik, az elmúlt években nemcsak zenekarokban és különféle projektekben szerepelt, de szólóban is aktív volt.

A heavy metált és a rapet punk rock és funk hatásokkal vegyítő kaliforniai Rage Against the Machine 1991-től megszakításokkal 2024-ig létezett, lemezeikből több mint 16 millió fogyott világszerte, és kétszer kaptak Grammy-díjat.

Tom Morello akkor is folyamatosan aktív volt, amikor a Rage szüneteltette tevékenységét. A Chris Cornell énekessel összehozott supergroup, az Audioslave 2001 és 2007 között szintén rendkívül sikeres volt, de Morello játszott a Bruce Springsteen E Street Bandje turnéin, valamint a Prophets of Rage, illetve a Street Sweeper Social formációban is. Szólóban folkos anyagokat jelentetett meg Nightwatchman név alatt.

Az atmoszférikus torzítások és a lemezjátszó karcolására emlékeztető effektek használata egyfajta védjegyévé vált Morellónak. Játékával kivívta a Rolling Stone elismerését is, a magazin minden idők 100 legjobb gitárosa között a 26. helyre rangsorolta.

Szólóban Nightwatchman helyett 2021 óta saját nevén alkot, így jelent meg a The Atlas Underground Fire és a The Atlas Underground Flood című albuma is. A lemezeken olyan vendégek szerepeltek, mint Bruce Springsteen, Eddie Vedder, Grandson, Damian Marley vagy a Bring Me the Horizon.

Serj Tankiannal, a System of a Down frontemberével közösen hozta létre az Axis of Justice elnevezésű politikai csoportot, amelynek célja, hogy közös harcra hozza össze a zenészeket, rajongókat és a különböző szervezeteket a társadalmi igazságosságért.

"Azzal, hogy megkérdőjelezzük a zene határait és annak korábbi hangzását, felnyithatjuk az emberek szemét, hogy megváltoztassák a társadalom status quóját" - idézte Morellót a szervezők közleménye.


Főkép forrása:
Wikimedia Commons
Címkék:
#Budapest

További cikkek