Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Bűnösnek találták az Alec-Baldwin film fegyverkezelőjét

10perc
2024. 03. 07.
Bűnösnek találták az Alec-Baldwin film fegyverkezelőjét

A "Rust" fegyverkezelőjét, Hannah Gutierrezt szerdán bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában Halyna Hutchins operatőr forgatáson történt halálos lövöldözése miatt. Az esküdtszék kevesebb mint három órán át tanácskozott, mielőtt ítéletet hozott.

Az esküdtek nem találták bűnösnek a bizonyítékokkal való visszaélés vádjában. Az ügyészek szerint Gutierrez "ismételten" elmulasztotta a megfelelő lőfegyver-biztonságot, és hogy az ő hanyagsága vezetett Hutchins halálához, akit a színész Alec Baldwin lőtt le, míg a védelem állítása szerint a 26 éves nő "kényelmes bűnbak" az ügyben - közölte az ABC News

A bíró az ítélethirdetés után elrendelte Gutierrez előzetes letartóztatását. Az elítéléssel akár 18 hónap börtönbüntetés is vár rá. Az ítélethirdetés időpontját még nem tűzték ki.

A védelem ügyvédje, Jason Bowles elmondta, hogy tervezik a fellebbezést. "Nyilvánvalóan csalódottak vagyunk az ítélet miatt" - mondta Bowles szerdán a bíróság épülete előtt újságíróknak. "Az volt az érzésem, hogy a bizonyítékok nem voltak elegendőek az elítéléshez, és sok volt a találgatás, a spekuláció".

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek