393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum

10perc/MTI
2024. 02. 24.
Márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum

A múzeum négynapos ingyenes programsorozattal ünnepli újranyitását február 29. és március 3. között.

Bő fél éves felújítást követően márciustól újra látogatható a bécsi Hundertwasser Múzeum, a KunstHaus Wien. Az ikonikus épületet környezet- és látogatóbaráttá alakították és felfrissítették az állandó tárlatot is - tájékoztatta Bécs város budapesti irodája az MTI-t pénteken.

A nyitóünnep február 29-én este fél hétkor tárlatvezetéssel kezdődik, amely a megújult múzeumi kávézóban, zenés programmal folytatódik. Március 2-án és 3-án workshopokat tartanak, a közönségtalálkozón pedig szó lesz többek között a fenntartható dizájnról, a komposzt vécéről, a növényi víztisztításról és a víz körforgásáról.

Az 1991-ben, az egykori Thonet Bútorgyárban kialakított Kunst Haus Wien - Hundertwasser Múzeum még tavaly júniusban zárt be, mivel az épület műszaki berendezései elérték teljesítőképességük határát.

A csupán néhány hónapig tartó felújítás során modernizálták a szellőző- és fűtési rendszert, és hidrotermikus energiára álltak át. Kibővítették továbbá az előcsarnokot, akadálymentesítették a bejáratot és harminc év után átrendezték az állandó kiállítást.

Az új tárlat középpontjába Hundertwasser ökológiai aktivizmusa és építészeti vízói kerültek.

Főkép forrása:
Hundertwasser Múzeum Facebook oldala
Címkék:
#Ausztria

További cikkek