Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A Thievery Corporation júliusban Budapesten lép fel

10perc/MTI
2024. 02. 15.
A Thievery Corporation júliusban Budapesten lép fel

Ismét Magyarországon ad koncertet a Thievery Corporation. A világhírű amerikai duó tavaly a Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője volt, idén július 14-én a Budapest Parkban ad műsort, és mutatja be hamarosan megjelenő új lemezét.

Az elektronikus zenét újragondoló washingtoni duó, Eric Hilton és Rob Garza formációja szívesen használ és vegyít különböző stílusokat, mint a dub, a bossa nova, a reggae vagy a trip hop - közölte a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-vel.

A Thievery Corporation jelenleg új lemezén, a Sound Vagabond című anyagon dolgozik

A csapat eddigi húsz éve alatt tíz lemezt készített, ezek összesen több mint egymillió példányban keltek el világszerte. Eric Hilton és Rob Garza a kilencvenes évek derekán kezdett el együtt zenét írni, amikor a már kultikus washingtoni Eighteenth Street Lounge-ban megismerkedtek.

A közös pont a dub, a bossa nova és a dzsessz iránti rajongás volt, elkezdtek kísérletezni a műfajok kombinálásával és megalapították a klub nevét viselő kiadót. Így született 1996-ban két kislemez, a Shaolin Satelite és a 2001: a Spliff Odyssey, majd ugyanabban az évben a Sounds from the Thievery Hi-Fi című debütáló album, amelyet hamar megszeretett a közönség újszerű, műfaji sokszínűsége miatt, és amellyel meghódították a downtempo szerelmeseit.

A Thievery Corporation az elmúlt csaknem két évtizedben bátran kalandozott a világ zenéi között, kikacsintott a pszichedelikus rock felé is, miközben dalai angol, spanyol, francia, olasz, perzsa, portugál, román és hindi nyelven szólaltak meg.

A duó eddig háromszor játszott a Budapest Parkban.


Főkép forrása:
Thievery Corporation Facebook oldala

További cikkek