387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Az Oppenheimer és a Szegény párák vezeti a BAFTA-jelöléseket

10perc.hu
2024. 01. 19.
Az Oppenheimer és a Szegény párák vezeti a BAFTA-jelöléseket

A legjobb film mezőnyben Christopher Nolan Oppenheimer című filmje 13, Jorgosz Lanthimosz Szegény párák című filmje pedig 11 jelölést kapott.

A BAFTA-jelölésekre 2023-ban összesen 66 film és 12 televíziós sorozat került fel. A legjobb film mezőnyben az Oppenheimer, a Szegény párák, a Megfojtott virágok, az Egy zuhanás anatómiája és a Téli szünet verseng egymással.

A brit filmek versenyében tíz produkció közül választják ki a BAFTA-tagok a legjobbat

A jelöltek között van az All of Us Strangers, a Napóleon, a Szegény párák, a Satbur, a Wonka és az Érdekvédelmi terület is.

A legjobb rendező mezőnyben egyetlen női rendező, az Egy zuhanás anatómiáját készítő Justine Trier szerepel Andrew Haigh (All of Us Strangers), Jonathan Glazer (Érdekvédelmi terület), Christopher Nolan (Oppenheimer), Alexander Payne (Téli szünet) és Bradley Cooper (Maestro) mellett.

A legjobb színésznő mezőnyben Sandra Hüller az Érdekvédelmi területben és az Egy zuhanás anatómiájában nyújtott alakításáért is esélyes a BAFTA-díjra. Az előbbi filmmel a legjobb színésznő, utóbbiért pedig a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték.

A legjobb színész kategóriában pedig Cillian Murphy (Oppenheimer) mellett Bradley Cooper (Maestro), Colman Domingo (Rustin), Paul Giamatti (Téli szünet), Barry Keoghan (Saltburn) és Teo Yoo (Előző életek) esélyes a trófeára.

A legjobb nem angol nyelvű film-kategóriában az Egy zuhanás anatómiája, a 20 Days in Mariupol, a Szegény párák, A hó társadalma vagy az Érdekvédelmi terület lehet díjazott. Az animációs kategória jelöltjei közé pedig Mijazaki Hajao A fiú és a szürke gém című alkotása mellett a Csibefutam: A csirkefalatok hajnala, az Elemi és a Pókember: A Pókverzumon át című produkció jutott be.

A BAFTA díjátadó gáláját február 18-án rendezik meg Londonban, a Royal Festival Hall-ban. A ceremónia házigazdája David Tennant lesz.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Film

További cikkek