Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Meghalt Jakab Csaba színművész

Komjáti Ági
2024. 01. 11.
Meghalt Jakab Csaba színművész

A Chuck Norris és Jean-Claude Van Damme magyar hangjaként is ismert színész, szinkronszínész 70 éves volt - írta meg a Telex.

A Színház- és Filmművészeti Főiskolán végzett színművészt az 1984-es István a királyban láthattuk, de a 2004-es Állítsátok meg Terézanyutban is szerepelt. Sokunknak talán még máig emlékezetes lehet továbbá a '92-es Uborka is, melyben szinkronhangként tevékenykedett.

Jakab Csaba a Vígszínházban kezdte pályafutását

Tanulmányai befejeztével a Vígszínházban gyakornokoskodott. 1979-től a szolnoki Szigligeti Színházban szerződött, de egyebek mellett később a Népszínházban, a Budapesti Kamaraszínházban, a Pécsi Harmadik Színházban és a Gárdonyi Géza Színházban is játszott.

Tévés szerepeit illetően játszott például a Szomszédokban, a Barátok Köztben, vagy a Jóban Rosszban. A 2010-es évek végén láthattuk A merényletben és a Mintaapákban. Első tévés szereplésére az 1978-as Nincs visszaút című tévéjátékból emlékezhetünk.

A hazai szikronhangok közül Jakab kapta a legtöbb megbízást. Többször adta hangját Jean-Claude Van Damme-nak és Chuck Norrisnak, de emlékezhetünk rá mások mellett még Jackie Chan, Jason Statham, vagy Liam Neeson magyarhangjaként is.

A színész halálhírét az Art-Színtér színház osztotta meg a Facebookon

Az Art- Színtér közösségi oldalán azt írta, Jakab Csaba a Mesterhármas és a Mandragóra című darabokban vállalt szerepet a társulatban. 

A színművész 2023-ban szerepelt utoljára élő adásban. A RTL több műsorában is dolgozott, legutoljára a Sztárbox első adásában tevékenykedett ringspeakerként. Jakab Csaba 70 éves volt.


Alig két napja, január 9-n írtuk meg, hogy meghalt a Nemzet Színésze, Benedek Miklós.

Főkép forrása:
Jakab Csaba Facebook oldala

További cikkek