388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szépművészeti Múzeum: Renoir-kiállítás - már csaknem kétszázezren látták

10perc, MTI
2023. 12. 19.
Szépművészeti Múzeum: Renoir-kiállítás - már csaknem kétszázezren látták

A Szépművészeti Múzeum Renoir-kiállítása hatalmas sikert aratott.

A szeptember 22-én megnyitott tárlaton már csaknem kétszázezren látogattak el. A nagy érdeklődésre való tekintettel a múzeum karácsony másnapján, a két ünnep között és az újév első napján is nyitva tart, és egy órával korábban, már 9 órakor megnyitja kapuit a látogatók előtt.

A január elejéig nyitva tartó "A festő és modelljei" című nagyszabású tárlaton Pierre-Auguste Renoir csaknem 70 alkotásával találkozhat a közönség, köztük olyan főművekkel mint A hinta, a Vidéki tánc vagy a Claude Renoir bohócjelmezben című alkotások.

Szépművészeti MúzeumFotó: Szépművészeti Múzeum


A francia impresszionista festőnek szentelt első magyarországi bemutató - amelyen a Szépművészetiben őrzött csaknem harminc Renoir-alkotás is kiemelt szerepet kap - kronológiai és tematikus elrendezésben ismerteti a művész fejlődését.

A népszerű tárlaton első alkalommal látható együtt Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című alkotásának mindhárom, 1903 és 1907 között készült változata, amelyek közül az elsőként megfestett remekmű 2019-ben került a Szépművészeti tulajdonába.

A festő és modelljei című kiállítás Renoir emberábrázolásait állítja a középpontba és a párizsi Musée d'Orsay-vel, valamint a Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben valósult meg. A tárlaton több mint húsz külföldi közgyűjteményből kölcsönzött műtárgy is szerepel.

Főkép forrása:
Szépművészeti Múzeum
Címkék:
#Kiállítás

További cikkek