Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Szent István Napja: ma is több tucat koncert és előadás vár Budapesten

10perc.hu
2023. 08. 19.
Szent István Napja: ma is több tucat koncert és előadás vár Budapesten

Több tucat koncerttel és előadással várják az érdeklődőket szombaton.

Az ország legnagyobb nemzeti ünnepének második napján, szombaton is több tucat koncerttel és előadással várják az érdeklődőket - közölték a szervezők szombat reggel az MTI-vel.

A Magyar Ízek Utcájában Magyarország tortájának és cukormentes tortájának bemutatása, majd ünnepélyes felszeletelése. Este Ötödik Évszak, majd Mystery Gang koncertet élvezhetnek az idelátogatók.

A Csárdafesztiválon Lugosi Katalin nótaénekes, Buday Sándor és Zenekara lép fel (13.00 óra), valamint az esti órákban Pál István Szalonna és Bandája koncert is lesz.

A hamisítatlan fesztiválérzést ezúttal is az olyan izgalmas zenei rendezvények hozzák, amilyen a Retro Tabán, ahol a hagyományos pop- és rockzene kedvelői három kiemelkedő előadóval találkozhatnak: Hevesi Tamás 18.00, az Ismerős Arcok 19.00, végül Demjén Ferenc 20.00 órakor lép színpadra.

A fiatal magyar előadókat felvonultató Road Movie Live programjai 16 órától kezdődnek a Műegyetem rakparton, ahol 19 órakor Horváth Tamás, 21 órakor pedig a Bagossy Brothers Company lép fel.

Az elektronikus zene rajongóit a Szabadrét Fesztivál várja, ahol kora délutántól lemezlovasok és koncertek várják az érdeklődőket.

A komolyzene kedvelői a Panorama Classical helyszínén "A lábak költészete - Táncok a világ minden tájáról" programon és hangszersimogatókon vehetnek részt, este pedig "Liszt Ferenc Via Crucis" című művének adaptációját élvezhetik a Modern Art Orchestra előadásában.

A Vigadó Piano rendezvényein kellemes bárzene, zongorára épülő jazz szól majd. A délután filmzenei barangolásokkal indul Pikács Istvánnal, "Játszd újra Sam" címmel. Este érkeznek New York dallamai Frank Sinatra, Tony Benett korszakának slágereivel, utána Bossa nova örökzöldek csendülnek fel, zárásként pedig Virtuoso Variety Nyári Bernadett nemzetközileg elismert hegedűvirtuóz lép a közönség elé.

A rendezvénysorozat részeként idén is ingyenesen látogatható az ország legnagyobb népművészeti fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe a Budai Várban, ahol szombaton különleges népzenei koncertek sorozatát, többek között a Tatros Együttes, Tímár Sára és zenekara, valamint a Kerekes Band akusztik produkcióját nézheti meg a közönség. 

Főkép forrása:
MTI/Lakatos Péter (Zászlók a Városok sétányán az államalapítás évfordulója alkalmából a budapesti Alkotmány utcában 2023. augusztus 18-án.)
Címkék:
#Koncert

További cikkek