394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Késő esti programokkal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban

10perc.hu
2023. 07. 18.

Nem maradnak el az esti látványetetések, állatbemutatók sem.

Különleges esti programokkal várják szombaton a Szegedi Vadasparkban a látogatókat - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

A Szegedi Vadaspark legnépszerűbb nyári programja az esti állatkerti túra. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok.
Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az ott lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

A kora este kezdődő programokon a Természetvédelmi Oktatóközpontnál "nemszeretem" állatokkal ismerkedhetnek a vendégek, a vállalkozó szelleműek akár kígyót is simogathatnak.

Az Elefántház és a Tanyabemutató közötti erdei ösvényen éjszakai rovarmegfigyelésre várják az érdeklődőket. Az ízeltlábúakat speciális eszköz csalogatja majd a látogatókhoz, így akár közelről is megismerhetik a vadasparki erdő ízeltlábú lakóit, amelyekről a szakemberek a meghatározásukon túl sok érdekességet is mesélnek.

Nem maradnak el az esti látványetetések, állatbemutatók sem: elsőként az oroszlánok kapnak vacsorát, majd a borjúfókák tornája következik, melyet az elefántok vegetáriánus partija követ, végül pedig a barnamedvék késői lakomája látható - írták.

Az esti programok zárásaként a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzszimulációs-bemutatója látható, amelynek szünetében tűzzsonglőrök lépnek fel.

Főkép forrása:
Szegedi Vadaspark Facebook oldala
Címkék:
#Szeged

További cikkek