391.95 Ft

362.65 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Tom Jones idén nyáron pótolja tavalyra tervezett budapesti koncertjét

10perc.hu
2023. 02. 21.

Tom Jones, a világhírű walesi énekes sztár új, Ages & Stages című turnéjával érkezik Magyarországra.

Sir Tom Jones július 1-jén pótolja a tavaly nyárra tervezett, de akkor elhalasztott koncertjét az MVM Dome-ban.

A 82 éves Tom Jones hat évtizede kezdte pályafutását, első zenekarát 1963-ban alapította Tommy Scott and the Senators néven. Első listavezető dala az It's Unusual volt 1965-ben, egy évvel később a Green, Green Grass of Home, 1968-ban pedig a Delilah lett hatalmas sláger.

Saját televíziós showműsora volt Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, több filmben szerepelt, köztük a Támad a Mars!-ban. A kilencvenes években az If I Only Knew (1994) és a Sexbomb (1999) számított kiemelkedő Tom Jones-slágernek.

Az évtizedek alatt dolgozott együtt Stevie Wondertől és Aretha Franklintől Van Morrisonig, Dolly Partonig, Ed Sheeranig számos világsztárral.

1965 óta több mint 100 millió példányban adták el lemezeit. Legutóbbi - sorrendben 42. - stúdióalbuma, a Surrounded by Time 2021-ben jelent meg. Ezzel az albumával ő lett a legidősebb férfi előadó, aki új lemezzel vezette a brit slágerlistát.

Pályafutása során kapott Grammy-díjat, Brit Awardsot, 1999-ben átvehette a Brit Birodalom Érdemrendjét (OBE), 2006-ban lovaggá ütötte II. Erzsébet királynő.

Az énekes nyolcadik alkalommal lép fel magyar közönség előtt júliusban az MVM Dome-ban. A tavalyi dátumra korábban megvásárolt jegyek automatikusan érvényesek az új időpontra - közölte a szervező Live Nation kedden az MTI-vel.

Főkép forrása:
Tom Jones/Twitter

További cikkek