Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Indul Magyarország egyetlen Cinemira Teen filmfesztiválja

10perc.hu
2022. 11. 18.
Indul Magyarország egyetlen Cinemira Teen filmfesztiválja

A vasárnapig tartó filmfesztiválon három tiniknek szóló film is bemutatásra kerül, emellett szó lesz a Stranger Thingsről, az Eufória című sorozat kulisszatitkairól valamint a videó készítés fortélyairól.

A november 18. és 20. között tartandó Cinemira Teen Fesztivál a Corvin moziban, valamint a H13 közösségi térben kerül megrendezésre, ahova 13 év feletti közönségnek szóló filmek bemutatására kerül sor.

Szombaton a Berlinalén díjazott Stand up királynője és a Janne Teller könyve alapján íródott Semmi című filmek a vetítése történik. Először láthatja a hazai közönség a Cannes-ban is díjazott Olga című svájci filmet (főképünkön), amely az ukrán háború előzményeként is számon tartott Euromajdan idején játszódó fordulatos dráma - írja a 24.hu.

Olyan témák kerülnek előtérbe, mint a szerelem és szakítás, a mentálhigiéné, a történelemmel való szembenézés, a családon belüli bántalmazás, az áldozathibáztatás és az önmagunkért és egymásért való kiállás fontossága.


A fesztivál plakátja    Fotó: Facebook/Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál


Antal Nimród szombaton 14 órakor a Karády Teremben tart majd interaktív előadást a Stranger Thingsről, míg az Aulában Császár Dániel operatőr vezeti be az érdeklődőket az Eufória című sorozat kulisszatitkaiba. Szombaton négy órától a Karády Teremben rendezők és zenészek beszélnek a videóklip-forgatások titkairól, az érdeklődők pedig animációs filmet is forgathatnak, vagy épp a virtuális valóságban próbálhatják ki magukat.

A legjobb magyar rövid ifjúsági film díjáról idén először több ezer középiskolás diák dönthet majd, míg a legjobb animációs rövidfilm és a legjobb kisjátékfilm kategória díjazottjairól szakmai zsűri szavaz.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek