Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

José Cura lesz a Zeneszüret sztárja!

10perc.hu
2022. 08. 25.
José Cura lesz a Zeneszüret sztárja!

Korunk egyik legnagyszerűbb tenorjának számító argentin művész először lép fel Pécsen, mégpedig szeptember 8-án a Kodály Központban a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen.

A hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztivál, az idén 12. alkalommal megrendezendő pécsi Zeneszüret legfontosabb célja, hogy kimozdítsa a koncerttermek falai közül a komolyzenét, azt a lehető legközelebb hozza az emberekhez. Nívós hangversenyek és térzenék mellett szabadtéri klasszik mozi, családi nap és gyerekeknek szóló programcsokor is várja szeptember 8. és 11. között a közönséget.

A fesztiválnak igazi világsztár lesz az egyik fő attrakciója, hiszen José Cura világhírű operaénekes is fellép az idei Zeneszüreten fesztiválon. Korunk egyik legnagyszerűbb tenorjának számító José Cura először lép fel Pécsett. Az argentin művész szeptember 8-án a Kodály Központban a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral lép fel, műsorában latin szerelmes dalok és híres operaszerepeinek részletei hangzanak el.

A Zeneszüret fontos küldetése, hogy a komolyzenét minél többekkel megszerettesse, és hozzájáruljon az emberek kulturális identitásának megőrzéséhez. Éppen ezért a fesztivál legtöbb programja ingyenes.

Főkép forrása:
wikipedia
Címkék:
#Zene

További cikkek