Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A bombák földjén rendezője a Netflixnek készít új nagyjátékfilmet

10perc.hu
2022. 04. 01.
A bombák földjén rendezője a Netflixnek készít új nagyjátékfilmet

Kathryn Bigelow, az első Oscar-díjas női rendező Aurora címmel forgat thrillert a Netflixnek.

Bigelow A bombák földjén (2010) című háborús filmjéért kapta meg az amerikai filmakadémia díját, most pedig a friss Oscar-díjas Jane Campion után, aki szintén a streamingszolgáltatónak készítette A kutya karmai között című westernt, ő is a Netflixnél kezdi új projektjét, az Aurorát.

Az új film David Koepp júniusban megjelenő, azonos című regényén alapszik, a forgatókönyvet maga az író készíti. Koepp olyan filmek forgatókönyvét jegyzi, mint a Mission: Impossible vagy a Jurassic Park.

A film "egy katasztrofális, világméretű válság közepette a társadalmi rend összeomlásával küzdő szereplők" sorsát követi - írta a The Hollywood Reporter a Netflix Twitter-bejegyzése nyomán.

A regény a fülszöveg szerint az illinois-i Aurorában játszódik, ahol Aubrey Wheeler és tizenéves fia egy óriási áramkimaradás közepette beköltözik Wheeler elhidegült bátyja, a Szilícium-völgy egy vezérigazgatója bunkerébe, melyet a sivatagban az efféle apokaliptikus eseményekre épített. Találkozásuk globális és személyes számvetésekhez vezet.

Főkép forrása:
https://twitter.com/netflix
Címkék:
#Netflix

További cikkek