Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Márciusban két premierrel készül az Örkény Színház

10perc.hu
2022. 03. 13.
Márciusban két premierrel készül az Örkény Színház

Március 24-én egy Ingmar Bergman-film színpadi adaptációját, 25-én pedig a Szabó Magda regényéből készült darabot mutat be a társulat.

A Jelenetek a bábuk életéből című előadást Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat rendezője állítja színpadra.

Az Ingmar Bergman filmjéből készült adaptáció Katarina és Peter látszólag átlagos házaséletét helyezi a középpontba. A történet során azonban kiderül, a felszín alatt pokoli vágyak hajtják a főszereplőket.

"Mondhatjuk, hogy egy házaspárnak a pokoljárását látjuk, de közben rengeteg abszurd humor van benne, és általa nagyító alá kerül a saját és a környezetünkben lévő párkapcsolat is" - idézik a közleményben Ördög Tamást.

A darabban Polgár Csaba, Kiss-Végh Emőke, Für Anikó, Nagy Zsolt, Gálffi László és Takács Nóra Diána játszik. A díszletet Balázs Juli, a jelmezt Kiss Tibor tervezte.

Március 25-én tartják az Örkény Színház következő nagyszínpadi bemutatóját: Szabó Magda Az ajtó című regényét Gáspár Ildikó koncertszínházi formában állítja színpadra.

A színház közleményében a rendezőt idézik, aki elmondta: Szabó Magda életművét csak részleteiben ismeri. A regényt is csak Szabó István filmje után olvasta el, de már akkor is azt látta meg benne, hogy Emerenc szerepét mintha Pogány Juditnak írták volna, Magdáét pedig Szandtner Annának.

"Nem a regény népszerűsége, hanem a színész volt a kiindulópontom" - idézik a rendezőt a közleményben.

Az előadásban Pogány Judit, Szandtner Anna, Bajomi Nagy György, Borsi-Balogh Máté, Ficza István, Mátyássy Bence, Józsa Bettina, Kókai Tünde, Patkós Márton és Vajda Milán szerepel. A produkció zeneszerzője Matisz Flóra Lili, zenei munkatársa Kákonyi Árpád, a mozgás Horkay Barnabás munkája.

Főkép forrása:
facebook.com/OrkenyIstvanSzinhaz
Címkék:
#Színház

További cikkek