Több mint harminc kiállító - köztük az Év ifjú séftehetsége, Mede Ádám, a Michelin-csillagos séf, Mészáros Ádám és Barna Ádám séf - ételeivel is találkozhat a közönség a Békás-tó partján - közölte Kerekes Sándor, a találkozó főszervezője az MTI-vel.
Azok, akik ellátogatnak a rendezvényre, egy időben és egy helyszínen megtapasztalhatják, hol tartanak azok a szereplők, akik ma Magyarországon a csúcsot képviselik, legyen szó akár fine dining éttermekről, fine bisztrókról, food truckokról vagy kiváló kistermelőkről - fogalmazott, megjegyezve: Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Éttermiség szakmai szövetség kiemelten támogat.
Az idei fesztiválon a mangalica sertés, a chili és a szilva lesz a kínálat középpontjában - ismertette Kerekes Sándor hozzátéve, hogy az ételeket több mint húsz hazai étterem séfje készíti, de ott vannak a Nagyerdőben a minőségi street-food képviselői is.
A fesztivál műsorvezetője Liptai Claudia, aki mellett kiváló szakácsok forgatják a fakanalat a gasztroszínpadon: többek között fellép és főzni fog Mede Ádám (Laurel Budapest), Mészáros Ádám (Botaniq Turai Kastély), Thür Ádám (Ikon Étterem), Ruprecht László (SVÉT).
Szombaton este fellép Pribojszki Mátyás (Jumping Matt & His Combo) szájharmonikás, énekes, dalszerző, de szombaton és vasárnap a francia divat által inspirált divatbemutató is lesz a fesztiválon.
Kerekes Sándor tájékoztatása szerint a Debrecziner Gourmet fesztiválon csak az érvényes járványügyi rendelkezések betartásával lehet részt venni. A vendégek a rendezvényt védettségi igazolvánnyal és személyi azonosságot igazoló okmánnyal, kiskorúak esetében pedig ugyanezen dokumentumokkal rendelkező kísérővel látogathatják.