Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Déryné Fesztivál: 8 helyszín, 30 ingyenes program

10perc.hu
2021. 07. 08.
Déryné Fesztivál: 8 helyszín, 30 ingyenes program

Sátoraljaújhelyen és környékén első alkalommal július 14. és 18. között megrendezésre kerülő rendezvényen színházi előadások, családi programok, zenés előadóestek, pincekavalkád és izgalmas interaktív játékok várják a kicsiket és nagyokat.

Kellemes nyári esték, csillagos égbolt... - ilyenkor az ember szeret különleges élményekben megmártózni. Az első alkalommal megrendezésre kerülő Déryné Fesztivál pont ezt kínálja. Önfeledt kikapcsolódást és tartalmas szórakozást ígérő programok várják az egész családot Sátoraljaújhely izgalmas helyszínein, a Zsólyomkai és az Ungvári Pincesoron, és a széphalmi múzeum kertben. 

A fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat Herczeg Ferenc: Déryné ifjasszony című produkciója lesz július 14-én 18 órától Sátoraljaújhelyen a Kossuth Lajos Művelődési Központban, míg másnap Petőfi Sándor: János vitéz című darabját láthatja a közönség a széphalmi múzeumkertben.

Az egész nap János vitéz világáról szól, hiszen 13.30-18.00 között „A nagy János vitéz rejtvény” kilenc állomása várja a vállalkozó kedvű királylányokat, kishuszárokat és óriásokat. A „Kaland Kertben” a Déryné Társulat tagjaival is találkozhatnak a játékban résztvevők.



Három napon – július 16 és 18-a között –, 3 helyszínen, Karcsán, Pálházán és Hollóházán A helység kalapácsa című mű lesz megtekinthető, a CSAVAR Színház előadásában. A városi komédiák hangulatát idéző produkció páratlan humorral, groteszk elemekkel fűszerezve tárja elénk A helység kalapácsának különös világát.

Július 18-án 20 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Kárpátok visszhangja című előadása zárja a Déryné Fesztivált. Lendületes és sokszínű folklór válogatásban a magyar nyelvterület legszebb táncait mutatják be, különösen nagy hangsúlyt fektetve az eredeti és stílusos előadásmódra. Ezt követően táncházzal várják az érdeklődőket.

Főkép forrása:
Déryné Fesztivál/Molnár Luca
Címkék:
#Fesztivál

További cikkek