Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Rangos amerikai zenei díjra jelölték a magyar bluesgitárost

10perc.hu
2021. 07. 06.
Rangos amerikai zenei díjra jelölték a magyar bluesgitárost

Little G Weevil elnyerheti a Blues Blast Music Awards-ot, ráadásul az idén megjelent albuma, a Live Acoustic Session az élő bluesfelvétel kategóriában került a hat legjobb közé.

Újabb neves zenei díjat nyerhet el Little G Weevil – alias Szűcs Gábor –, akit amerikai bluesújságírók, promóterek, menedzserek, kiadók a rangos amerikai zenei díjra, a Blues Blast Music Awards-ra jelöltek. A Blues Blast Magazine díjairól a közönség dönt, szavazni augusztus 6-ig lehet a https://www.bluesblastmagazine.com/vote/ linken.

A 44 éves magyar bluesgitárost ezúttal olyan világhírű muzsikusok társaságában jelölték a live blues recording kategóriában, mint George Benson (a Weekend in London című albumáért) vagy Kenny Wayne Shephard (Straight to You Live című lemezéért), miután az idén megjelent albuma, a Live Acoustic Session az élő bluesfelvétel kategóriában került a hat legjobb közé.

Little G Weevil - aki korábban az RTL Klub X Faktorának mentora is volt - bluesgitárosként tizennégy évig élt és dolgozott az Egyesült Államokban, állandó fellépő volt a híres memphisi Beale Streeten, és több lemeze is sikert aratott. Három évvel ezelőtt költözött haza Magyarországra.

Főkép forrása:
RTL Klub
Címkék:
#Zene

További cikkek