Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Karlovy Varyban lesz a Külön falka premierje

10perc.hu
2021. 06. 29.
Karlovy Varyban lesz a Külön falka premierje

Kis Hajni első nagyfilmjének az East of the West című versenyprogramban lesz a világpremierje, majd szeptember 30-tól a magyar és szlovák mozik is műsorra tűzik.

Még be sem mutatták, máris megkapta az első nemzetközi elismerését Kis Hajni első mozifilmje, a Külön falka. Az alkotást ugyanis az augusztus végén kezdődő Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be. Az 55. alkalommal megrendezendő seregszemlén a filmnek az East of the West című versenyprogramban lesz a világpremierje, majd szeptember 30-tól a magyar és szlovák mozik is műsorra tűzik.

Az augusztus 20-28. között megrendezendő filmfesztivál programját idén is mintegy 2000 benevezett alkotásból állították össze, és ennél keresve sem lehetett volna jobb bemutatkozást elképzelni a Külön falkának.



A történet a tizenkét éves Nikiről szól, akit nagyszülei nem tudnak kordában tartani. Amikor Niki megtudja, hogy édesapját, Tibort kiengedték a börtönből, minden tiltás ellenére felkeresi a férfit. A két kívülálló lassan közeledni kezd egymáshoz, de minden az ellen szól, hogy a család egyesülhessen.

A majdnem egy évig tartó szereplőválogatáson csaknem 1500 kislányt és 400 férfit néztek meg az alkotók a főszerepekre. Az apát alakító Dietz Gusztáv egykori küzdősportoló, a kislányt Horváth Zorka játssza. Mindkettőjüknek a Külön falka az első mozifilmje.

Főkép forrása:
protoncinema.hu

További cikkek