Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Budapesten koncertezik Hans Zimmer

2021. 05. 26.
Budapesten koncertezik Hans Zimmer

Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző 2022. március 3-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.


Jó hír, hogy magyarok is személyesen láthatják Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjének koncertshowját. Ugyanis Budapest bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé, és az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző 2022. március 3-án ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

A „Hans Zimmer Live - Europe Tour” koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.

A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a „Hans Zimmer Live” turné, és most bejelentették, 2022 februárjában egy európai turné keretében tér vissza a színpadra a zeneszerző. A szervezők azt ígérik, 2022-ben a közönség egy kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat.

Fotó: semmel.de

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotója. A zeneszerző – aki 2018-ban pályája 11. Oscar jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk-nek a filmzenéjéért – újrafogalmazta a filmzene élő előadásmódját. Olyan filmzenék fűződnek a nevéhez, mint a Widows (Özvegyek), a 12 év rabszolgaság, a Benjamin Wallfisch-el közösen szerzett Szárnyas Fejvadász 2049, vagy a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia.

Főkép forrása:
http://semmel.de

További cikkek