Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

A monori árokpart a manók birodalma

10perc.hu/Kun Mónika
2021. 05. 21.
A monori árokpart a manók birodalma

A meseíró, Jezsó Ákos szerint a mesék nincsenek korhoz kötve, hiszen a felnőttek is szeretik ezeket a történeteket.

A monori árokparton az élet csupa izgalom, kaland. Miközben a hétköznapi élet megannyi apró csodáját, bánatát és örömét is átélhetjük, érzelmi hullámvasúton utazhatunk Jezsó Ákos: Árokparti mesék című könyvével.

A mesék szereplői egyrészt a kismanó, no meg, Mikulás, kobold, törpe és tündér, boszorkány, de benne van az ördög és a lidérc is. Billeg a barázdabillegető, megérkezik a gólya, megmenekül az öreg teknős, meghozza a nyuszi a húsvéti tojásokat és csokinyuszikat, amiket aztán Szeder kutya befal. Főszerepet kapott Flórián és a tűzoltók, akik bizony sok mindenkit megmentenek a tűztől, ami a barátunk, ha jól bánunk vele, de pusztítani is képes, ha elszabadul.

Jezsó Ákos több mint 15 éve költözött családjával Monorra. Az életük nagyon megváltozott. A gyerekek esti meséjébe is beköltözött a település, no meg az árokpartja, ahol mindig történik valami.



Öt gyereknek igazán volt mit estéről-estére mesélni. Csakhogy a gyerekek közül volt, aki ragaszkodott mindig ugyanahhoz a szereplőhöz a manóhoz, akit az író talált ki. Így születtek meg ezek a történetek, amelyek nemrégiben láttak napvilágot, egy könyvben. A történetek 5-10 éves gyerekeknek szólnak. Sőt azoknak is ajánlott, akik már maguk szeretnének meséket olvasni, mert nemcsak izgalmas, de a betűméret miatt könnyen is olvasható, akár egy most végzett elsős számára is.

Az író szerint a mesék nincsenek korhoz kötve, hiszen a felnőttek is szeretik ezeket a történeteket. Így akár a nagyszülők kedvence is lehet. A könyvet a szerző középső lánya Jezsó Rozi Viola illusztrálta, aki most elsős gimnazista.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek