Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Pécsi Balett – a tánc szolgálatában

10perc.hu
2021. 01. 05.
Pécsi Balett – a tánc szolgálatában

Idén ünnepli 60. jubileumát a Pécsi Balett, de nem csak a jeles évfordulónak örülhetnek: az általuk szervezett Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót ismét jelölték az év eseményének járó Made in Pécs-díjra.

Hatvanadik évadát kezdte meg 2020 szeptemberében a Pécsi Balett. Az emlékezetes jubileumot nagyszabású gálaesttel ünnepli meg tavasszal a Pécsi Balett. A fidelio.hu szerint az est során felidézik az elmúlt évtizedek legnagyobb sikereit, alkotóit, újra színpadra kerül Az iszonyat balladája – ezúttal új koreográfiával, Zachár Lóránd táncaival – és a közönség először láthatja majd a Pécsi Balettről szóló Több, mint balett című filmet, amit a Filming in Pécs csapata készített a társulat felkérésére.

Az ünnepségsorozat ezzel nem ér véget, egy jubileumi kiadvány megjelenése mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében új bemutatóra is készül a társulat: a Vasarely a Müpa szervezésében valósul meg. A csapat a következő évadra is gondol, ősszel Vincze Balázs rendezésében az Ádám és Éva debütál a 15. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Külön elismerés, hogy a társulat által szervezett Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót ismét jelölték az év eseményének járó Made in Pécs-díjra.

Főkép forrása:
Pécsi Balett

További cikkek