Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Azonosítatlan légi objektum miatt riasztottak Romániában

10perc.hu
2024. 10. 18.
Azonosítatlan légi objektum miatt riasztottak Romániában

Romániában csütörtökön azonosítatlan légi objektum miatt riasztották a vadászgépeket és óvóhelyre küldték a lakosságot.

A román védelmi minisztérium közlése szerint 2024. október 17-én 17 óra körül észleltek egy azonosítatlan légi célpontot, amely a Fekete-tenger felől közeledett a román szárazföld felé. A radarok által észlelt tárgy mintegy 150 kilométerre volt a Mihail Kogalniceanu légibázistól. Azonnal riasztották a spanyol légierő Romániában állomásozó F-18-as vadászgépeit és a román légierő F-16-osait, amelyek felszálltak a Kogalnieanu és a Borcea bázisokról, hogy kivizsgálják a helyzetet - közölte a 24.hu.

A polgári lakosságot a RO-Alert rendszer segítségével értesítették, hogy vonuljanak óvóhelyekre, vagy maradjanak az épületek biztonságos belsejében, távol az ablakoktól, mivel fennállt a veszélye, hogy veszélyes tárgyak csapódhatnak be román területre.

Az azonosítatlan objektum körülbelül 19 órakor érte el a szárazföldet Eforie térségében, majd további 20 percig haladt az ország belseje felé, mielőtt eltűnt volna a radarok képernyőjéről. A vadászgépeknek nem sikerült vizuálisan azonosítaniuk a tárgyat, és a becsapódásra utaló nyomok sem állnak rendelkezésre. A légiriadót 20 óra 15 perckor lefújták, a gépeket visszarendelték a bázisra.

Főkép forrása:
Illusztráció
Címkék:
#Románia

További cikkek