Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az ellenzék nem kímélte Orbán Viktort a mai plenáris ülésen

10perc.hu
2024. 10. 09.
Az ellenzék nem kímélte Orbán Viktort a mai plenáris ülésen

Összefoglaló cikkünkben a legélesebb kritikákat és odaszólásokat mutatjuk be a mai plenáris vitáról.

A 3,5 órás vita során többek között Dobrev Klára és Magyar Péter is éles kritikát fogalmaztak meg Orbán Viktor kormányzásával szemben, hangsúlyozva a miniszterelnök politikai irányvonalának súlyos következményeit. Dobrev Klára felszólalásában kijelentette: „Ez kínos volt”. Szerinte Orbán nem érti a magyar emberek valós problémáit, és 

„A magyarok nem azért élnek rosszabbul, mert van valami titkos összeesküvés, hanem mert rosszul kormányoz.”

Dobrev azt is megjegyezte, hogy Orbán azzal foglalkozik, „hogyan tudja elárulni Magyarországot, hogyan árulja el az oroszoknak, hogy árulja el Putyinnak.”

Egy másik ellenzéki politikus, Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, kézfogás után Orbánnak címezve mondta: „Önnek minden lehetősége megvolt arra, hogy hazánk a beváltott ígéretek földje legyen.” Magyar felhívta a figyelmet arra, hogy a miniszterelnök 14 éve vezeti az országot, de „mégsem sikerült elérnie, hogy az ország működjön.” Hozzátette, hogy „a migráció elleni küzdelem valóban fontos, de szerinte nem ezért küzdenek Orbánék.” Magyar Péter kijelentette, hogy „1956 emlékét gyalázta meg az ön mögött somolygó politikai tanácsadója,” utalva Orbán Balázs hazaárulásnak tartott megjegyzéseire.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, a helyzet súlyosságát hangsúlyozva megjegyezte: 

„Magyarországot minden EU-tag szomszédja maga mögött hagyta az egy főre jutó GDP alapján.”

Arra figyelmeztetett, hogy Magyarország „elítélt embercsempészeket engedett szabadon, és a magyar vízumrendszer is kockázatokat rejt.” Von der Leyen hangsúlyozta, hogy „az unió az árvíz idején is segítette a magyarokat, és a magyarok meg is érdemlik a segítséget.”

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, kiemelte, hogy Orbán „hiába próbálja magát győztesként beállítani az EP-választások után,” mivel a Fidesznek mindössze 10 képviselője van az Európai Parlamentben. Weber emellett megjegyezte, hogy 

„Az elmúlt években 400 ezer magyar hagyta el az országot.”

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook

További cikkek