Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Joe Biden azonnali evakuációra figyelmeztet a Milton hurrikán előtt

10perc.hu
2024. 10. 08.
Joe Biden azonnali evakuációra figyelmeztet a Milton hurrikán előtt

Joe Biden sürgeti a floridai lakosokat, hogy hagyják el otthonaikat a Milton hurrikán érkezése előtt, amely több mint 100 éve a legpusztítóbb vihar lehet a térségben.

Joe Biden amerikai elnök kedden sürgette a floridai lakosokat, hogy azonnal induljanak el az evakuálásra kijelölt területekről, mivel a közelgő Milton hurrikán komoly veszélyt jelent. „Ez élet-halál kérdése” – hangsúlyozta az elnök, miután jóváhagyta a vészhelyzet kihirdetését Floridában.

A legpusztítóbb vihar egy évszázada

Biden figyelmeztetése nem alaptalan: szakértők szerint a Milton hurrikán lehet a legsúlyosabb vihar, amely több mint egy évszázada elérte Floridát. A becslések szerint a vihar által okozott károk akár az 50 milliárd dollárt is elérhetik, de a legrosszabb forgatókönyv esetén 175 milliárd dolláros veszteség sem kizárt. Az elnök az érintett régió lakosainak felelősségteljes és gyors cselekvést javasolt a tragédiák elkerülése érdekében.

Repülőterek és parkok bezárása: Gazdasági hatások

A hurrikán nemcsak a lakosságot és az infrastruktúrát, hanem a régió gazdaságát is súlyosan érintheti. Több légitársaság is törölte járatait, a tampai nemzetközi repülőtér már ma reggel lezárta kapuit, míg az orlandói repülőtér holnap reggel áll le. A térségben működő nagy óceánjárók megváltoztatták útvonalaikat, hogy elkerüljék a viharos régiót, és számos vidámpark is bezárta egységeit a biztonság érdekében.

A Disney is megérezheti a vihar gazdasági hatásait

A gazdasági elemzők szerint a Milton hurrikán negatív hatással lesz a nagyvállalatok eredményeire is. A Goldman Sachselemzője szerint a hurrikán miatti parkbezárások és az ebből adódó károk miatt a Disney akár 150-200 millió dollárral is csökkentheti működési eredményét a folyó negyedévben – számolt be róla a CNBC.

A hurrikán érkezésére figyelmeztető üzenetek komolyan veszik a régióban élők biztonságát. Az evakuálásra szólító felhívások sürgetik a lakosokat, hogy időben hagyják el otthonaikat és keressenek biztonságos menedéket, hiszen a vihar ereje és a lehetséges károk mértéke életveszélyes lehet.

„Most azonnal induljanak!” – figyelmeztetett Biden. „Ez nem a kockáztatás ideje, a családok biztonsága mindennél fontosabb.”

Az elnök nyomatékosan felszólította a helyi hatóságokat és lakosokat, hogy vegyék komolyan az evakuálásra vonatkozó utasításokat és időben készüljenek fel a vihar érkezésére.

További cikkek