Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Szökőár sújtotta Izu-szigeteit az 5,9-es földrengés után

10perc.hu
2024. 09. 24.
Szökőár sújtotta Izu-szigeteit az 5,9-es földrengés után

Kisebb szökőár sújtotta Japán Izu-szigeteit egy 5,9-es földrengés után. Károkról nincs jelentés, de a lakosságot figyelmeztették a veszélyre.

Japán távoli Izu-szigeteit kedden kisebb szökőár érte, miután egy 5,9-es erősségű földrengés történt a Csendes-óceánban, egy délebbre fekvő, lakatlan sziget közelében. A Japán Meteorológiai Ügynökség tájékoztatása szerint a földrengés után körülbelül 40 perccel 50 centiméteres cunami érte el Hacsijo szigetét, amely az Izu-szigetek egyik része - közölte a Reuters.

Jelenleg nem érkezett jelentés a cunami vagy a földrengés okozta károkról, az NHK közszolgálati televízió értesülései szerint. A meteorológiai ügynökség korábban figyelmeztette az Izu és Ogasawara szigetek lakóit, hogy akár 1 méteres cunami is elérheti a partokat.

A földrengés a tenger alatt, Tokiótól mintegy 600 kilométerre délre, a lakatlan Torishima sziget közelében történt, és nem észleltek nagyobb rengéseket. Az Izu-szigeteken, valamint a még távolabbi Ogasawara-szigeteken körülbelül tucatnyi lakott sziget található, ahol tavaly összesen mintegy 24 ezren éltek.

Főkép forrása:
Salam091/Wikimedia Commons

További cikkek