Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Spanyol csalók Brad Pitt nevében 325,000 eurót csaltak ki

10perc.hu
2024. 09. 24.
Spanyol csalók Brad Pitt nevében 325,000 eurót csaltak ki

Spanyol csalók Brad Pitt-nek adták ki magukat, és 325,000 eurót csaltak ki két nőtől. A rendőrség öt gyanúsítottat letartóztatott.

A spanyol rendőrség öt személyt tartóztatott le egy olyan csalás kapcsán, amely során két nőtől 325,000 eurót (£271,000) csaltak ki azzal, hogy az online Brad Pitt hollywoodi színészt játszották. A gyanúsítottak állítólag egy rajongói oldalon keresztül léptek kapcsolatba az áldozatokkal, és azt a hamisítványt keltették, hogy érzelmi kapcsolatuk van a színésszel - írta meg a Guardian.

A banda arra ösztönözte a nőket, hogy fektessenek be különböző, valójában nem létező projektekbe. Az egyik áldozat, aki Andalúziából származik, 175,000 eurót vesztett el, míg a másik, aki a Baszkföldről érkezett, 150,000 eurót csaltak el tőle.

A rendőrség megjegyezte, hogy a kiberbűnözők alaposan tanulmányozták az áldozatok közösségi hálózatait, és pszichológiai profilt készítettek róluk, így felfedezve, hogy mindkét nő különösen sebezhető volt az érzelmi hiányosságok és depresszió miatt. Azonnali üzenetküldő alkalmazáson keresztül kommunikáltak a nőkkel, végül arra vezették őket, hogy azt higgyék, Brad Pitt-tel beszélgetnek WhatsApp-on, aki egy romantikus jövőt ígért nekik.

A hatóságok Andalúziában fogták el a gyanúsítottakat, köztük a csalás feltételezett vezetőit is. A művelet során a rendőrség öt otthonban tartott házkutatást, több mobiltelefont, bankkártyát és számítógépet foglaltak le, valamint egy naplót, amely a károsultak megtévesztésére használt kifejezéseket tartalmazott. A hatóságoknak sikerült 85,000 eurót visszaszerezniük az ellopott pénzből, de a nyomozás folyamatban van.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek