Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Puccskísérletet hiúsítottak meg az örmény hatóságok

10perc.hu
2024. 09. 18.
Puccskísérletet hiúsítottak meg az örmény hatóságok

Az örmény hatóságok meghiúsítottak egy puccskísérletet, amelyet egy bűnszervezet erőszakkal akart végrehajtani, többeket letartóztattak.

Az Örmény Köztársaság Nemzetbiztonsági Szolgálata meghiúsította a puccskísérletet, jelentette a News. Az ügyben az Örmény Köztársaság Nyomozó Bizottsága azt közölte, hogy az operatív és nyomozási tevékenységek eredményeként öt örmény állampolgár - akiknek személyazonosságát még nem állapították meg - egy csoport részeként hatalomátvételt tervezett. Az elkövetők szándékosan olyan feltételeket teremtettek, amelyek erőszak és az erőszak fenyegetése révén lehetővé tették volna a hatalom megszerzését Örményországban.

A beszámoló szerint az érintettek előre megszervezett módon, havi körülbelül 220 000 rubel fizetésért toboroztak állampolgárokat, azzal az indokkal, hogy Oroszországban kiképzést kapnak nehézfegyverek használatáról, majd visszatérve Örményországba harci szolgálatot látnak el, és átadják megszerzett tudásukat másoknak.

A toborzott személyek Oroszországba, Rosztov-na-Donuba utaztak, majd különböző helyszínekre szállították őket, ahol alapos biográfiai vizsgálaton estek át, többek között poligráfos teszt segítségével, hogy megállapítsák személyes tulajdonságaikat, politikai nézeteiket, valamint az örmény hatóságokkal való kapcsolataikat.

A bűnszervezet tagjai "Arbat" nevű katonai bázison kaptak harci kiképzést zárt helyiségekben, ismert típusú fegyverekkel. A résztvevőket tájékoztatták, hogy a kiképzés célja Örményország kormányának megdöntése, és hogy "megtisztítsák és megmentsék" az országot.

Bár néhány toborzott visszautasította a részvételt a hatalomátvételben, a maradék tagok sem tudták megvalósítani terveiket, mivel a hatóságok leleplezték őket. Hét ember ellen indítottak büntetőeljárást az ügy kapcsán, közülük három főt letartóztattak, négy embert pedig körözés alatt tartanak. További munkálatok folynak a bűncselekményben érintettek azonosítására.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek