Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Sztrájkra szavaztak a Boeing dolgozói

10perc.hu
2024. 09. 13.
Sztrájkra szavaztak a Boeing dolgozói

A Boeing dolgozói a legfrisebb bérmegállapodás elutasítása után sztrájkra szavaztak.

A Boeing dolgozói sztrájkra szavaztak a bérmegállapodás elutasítása után, amely az Egyesült Államok csendes-óceáni észak-nyugati részén található üzemek munkavállalóit érinti. A szavazás eredménye alapján a dolgozók 96%-a támogatja a sztrájkot, amely éjfélkor kezdődik, és jelentős hatással lehet a cég termelésére. A sztrájk leállítja a Boeing 737 Max gyártását, miközben a vállalat krónikus termelési késésekkel és növekvő adóssággal küzd- közölte a The Guardian.

A szakszervezet és a Boeing közötti ideiglenes megállapodást a munkavállalók elutasították, mivel az csak 25%-os béremelést tartalmazott a négyéves időszakra, ami elmarad a szakszervezet által kívánt 40%-os emeléstől. Jon Holden, az IAM szakszervezet vezetője hangsúlyozta, hogy a sztrájk a tiszteletről, a múlt feldolgozásáról és a jövőért való küzdelemről szól. A Boeing reagálva a szavazásra, jelezte, hogy készen áll a további tárgyalásokra az új megállapodás érdekében.

A Boeing új vezérigazgatója, Kelly Ortberg, a sztrájk elkerülésére kérte a dolgozókat, figyelmeztetve, hogy az akció veszélyeztetheti a vállalat fellendülését. Az alkalmazottak elégedetlenségét fokozza, hogy a vállalat jelentős összegeket költött részvény-visszavásárlásra és osztalékra, miközben a felsővezetők nagy béremeléseket kaptak. A sztrájk kezdete előtt a Boeing továbbra is próbálja meggyőzni a munkavállalókat, hogy fogadják el az előzetes megállapodást, és ne áldozzák fel a közös jövő biztosításának lehetőségét a múlt frusztrációi miatt.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Sztrájk

További cikkek