Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Új fotók és részletek láttak napvilágot Trump merényletével kapcsolatban

10perc.hu
2024. 08. 29.
Új fotók és részletek láttak napvilágot Trump merényletével kapcsolatban

Donald Trump merénylőjéről az is kiderült, hogy részletesen megtervezte a támadást. 

Az FBI legfrissebb nyomozási részletei és fotói új megvilágításba helyezik a 2024. július 13-án, Pennsylvania állambeli Butler városában történt merényletkísérletet Donald Trump ellen. A nyomozás során azonosították a támadót, a 20 éves Thomas Matthew Crooksot, aki a támadás helyszínén tűzharcban vesztette életét.

Az FBI szerint Crooks intenzíven koncentrált Trump butleri kampánygyűlésére, miután az eseményt bejelentették. 

Már hónapokkal korábban elkezdett információkat gyűjteni Trump és Joe Biden elnök kampányeseményeiről, beleértve a demokrata és republikánus konvenciók dátumait. 

Az online keresései alapján nyilvánvalóvá vált, hogy részletesen tervezte a támadást, különös figyelmet fordítva a Trump-gyűlés helyszínére.

A nyomozás során az FBI rámutatott, hogy Crooks korábban robbanószerkezetek készítésére vonatkozó kereséseket is végzett.

Július 13-án Crooks hat percet töltött az AGR épület tetején, mielőtt tüzet nyitott. A rendőrség által közzétett képen egy légkondicionáló egység látható, amelyről a jelentések szerint Crooks felmászott a tetőre.

Forrás: Northfoto

Az FBI szerint összesen nyolc lövést adott le, mielőtt a titkosszolgálat egyik mesterlövészvégzetes lövést adott le rá. Trumpot a fülén érte egy lövés, két tüntető is megsérült, és a támadásban egy ember életét vesztette.

Az FBI több bizonyítékot is bemutatott a nyilvánosságnak, beleértve a Crooks által használt AR-stílusú puskát, amelyet a támadás helyszínén találtak meg. 

Forrás: Northfoto

A következő képen látható két rögtönzött robbanószerkezet, amelyeket a támadó autójának csomagtartójában találtak. 

Forrás: Northfoto

Az FBI által közzétett másik fotón Crooks szétszerelt puskája is látható egy hátizsák mellett, amelyet a Trump rendezvény helyszínén találtak. Chris Wray, az FBI igazgatója a múlt hónapban a Kongresszus előtt elmondta, hogy a fegyver összecsukható volt, ami magyarázatot adhat arra, hogy a tüntetés résztvevői miért nem vették észre korábban.

Forrás: Northfoto

Az FBI folytatja a nyomozást, továbbra is vizsgálva a Crooks által elkövetett merényletkísérlet mögött húzódó indítékokat. Trump együttműködött az FBI-jal az ügy kivizsgálása során, amit az iroda produktívnak ítélt meg. Crooks szülei szintén együttműködtek a hatóságokkal, ami további részletek felderítését segítheti.

Az ügy vizsgálata még folyamatban van, és az FBI további információkat fog keresni, hogy teljes képet kapjanak Crooks motivációiról és az eset körülményeiről.

Főkép forrása:
Donald J. Trump Facebook
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek