Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Donald Trump merénylője több időt töltött a tetőn, a szemtanúk előre jelezték - VIDEÓ

10perc.hu
2024. 07. 16.
Donald Trump merénylője több időt töltött a tetőn, a szemtanúk előre jelezték - VIDEÓ

Szemtanúk beszámolói szerint a Donald Trump elleni merénylet során a támadó több időt töltött a tetőn, mint azt korábban gondolták.

Egy új videó kering a közösségi médiában, amely a Donald Trump elleni merényletkísérlet részleteit mutatja be, és új kérdéseket vet fel az amerikai titkosszolgálat reakcióidejéről és felkészültségéről. A 20 éves Thomas Matthew Crooks, a támadó, több időt töltött a pozíciója beállításával, mint azt korábban gondolták.

Az TMZ által közölt információk szerint több szemtanú is észlelte Crooks-ot, ahogy egy épület lapos tetejére mászott a Trump-gyűlés közelében. Az emberek megpróbálták figyelmeztetni a helyszínen lévő rendőröket, de a reakcióidő lassú volt. A videón hallható, ahogy egy nő pánikolva kiabál: 

"jöjjenek ide!" és "fussatok!", miközben Crooks a fegyverét célra tartja.


A felvétel elején látható, ahogy Crooks a fegyverével célba veszi a volt elnököt. Bár az operatőr kamerája csak pillanatokra kapta el, hogy Crooks a tetőn helyezkedik, a lövések hallhatók a felvételen. 

Öt lövést adott le, amelyek közül egy megsebesítette Donald Trumpot, három másik embert is eltaláltak, és egyikük életét vesztette.

A támadást követően a titkosszolgálat ügynökei azonnal reagáltak, de csak azután, hogy Crooks már lőtt. A férfi végül tűzharcban vesztette életét. 

A történtek miatt Trump egyik tanácsadója megkérdőjelezte a titkosszolgálat felkészültségét, hangsúlyozva, hogy több védelemre van szükség az elnökjelölt számára.

Az FBI nyomozást indított, hogy megismerjék Crooks indítékait és háttérét. A titkosszolgálat szintén vizsgálja a történteket, különös tekintettel arra, hogy hogyan történhetett meg, hogy a támadó ilyen hosszú ideig észrevétlen maradt a rendfenntartó erők számára.

Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Donald Trump

További cikkek