Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Trump stábja gúnynevet ragasztott Tim Walz alelnökjelöltre

10perc.hu
2024. 08. 22.
Trump stábja gúnynevet ragasztott Tim Walz alelnökjelöltre

Tim Walz, a Demokrata Párt alelnökjelöltje republikánus támadások célpontjává vált. Trump tanácsadói gúnynevekkel illetik és politikáját bírálják.

Tim Walz, Minnesota kormányzója hivatalosan is elfogadta a Demokrata Párt alelnökjelöltségét Kamala Harris elnökjelölt mellett, és ezt a chicagói elnökjelölő konvención jelentette be - számolt be róla az ATV. Walz kijelentette, hogy számára ez a jelölés „élete legnagyobb megtiszteltetése", és hangsúlyozta a közelgő választások tétjét, mondván: „Meg kell védeni azokat a szabadságjogokat, amelyeket Donald Trump republikánus elnökjelölt támadás alá vont."

Walz beszédében kihangsúlyozta, hogy Amerika olyan ország kell legyen, ahol senkinek sem kell éheznie, az egészségügy és a lakhatás pedig alapvető jogként kezelendő. Hozzátette, hogy Trump győzelme szerinte csak a gazdagokat és a szélsőségeseket szolgálná, politikáját „furcsának, helytelennek és veszélyesnek” nevezve.

Walz országos ismertsége eddig csekély volt, ám a Demokrata Párt úgy véli, hogy alelnökjelöltként nagyobb támogatást szerezhet a középnyugati ingadozó államokban. A republikánusok azonban azonnal célba vették, különösen katonai karrierjét, gazdasági intézkedéseit és LMBTQ-támogatását kritizálva.

A támadások élén Stephen Miller, Donald Trump tanácsadója áll, aki „Tampon Timnek” kezdte hívni Walzot, miután a kormányzó Minnesota iskoláiban elrendelte, hogy a mosdókban tamponokat és intim betéteket biztosítsanak. Trump kampányszóvivője, Karoline Leavitt azt állította, hogy Walz „veszélyesen liberális elképzeléseket" akar terjeszteni országszerte.

Kamala Harris zárja majd a chicagói konvenciót csütörtöki beszédével, amely a négynapos esemény csúcspontja lesz. Harris, akit Joe Biden visszalépése után választottak elnökjelölté, már korábban megkapta a konvención résztvevő delegáltak támogatását, így a négynapos esemény inkább ceremoniális jelleget öltött, és szerdán nyilvánították őt hivatalosan is a párt jelöltjévé.

Főkép forrása:
Northfoto

További cikkek