Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Eddig tartott Putyin háborús békeajánlata

10perc.hu
2024. 08. 14.
Eddig tartott Putyin háborús békeajánlata

Az ukrán támadás a Kurszki régióban egy újabb szintre emelte a konfliktust, Putyin pedig ennek hatására visszavonta korábbi békeajánlatát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök visszavonta Ukrajnának tett békeajánlatát, miután az ukrán hadsereg támadást indított az oroszországi Kurszk régió ellen - írja a SkyNews. 

Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ-küldöttségének helyettes vezetője bejelentette, hogy Oroszország már nem tartja fenn korábbi ajánlatát, amelyet még júniusban tett Ukrajnának.

Az ajánlat szerint Oroszország kész lett volna azonnali tűzszünetre és béketárgyalásokra, amennyiben Ukrajna kivonja csapatait az oroszok által annektált területekről, beleértve Zaporizzsját, Herszont, Donyecket és Luhanszkot, valamint feladja a NATO-csatlakozási terveit. Az ukrán vezetés azonban elutasította az ajánlatot, amit Volodimir Zelenszkij tanácsadója „teljes álságnak” nevezett.

A helyzet további eszkalációja a kurszki támadás során következett be, amit Poljanszkij szerint Ukrajna később megbánhat. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elismerte, hogy az ukrán hadsereg offenzívát indított az orosz területek ellen, és az ukrán hadsereg célja a háború áttelepítése az agresszor területére.

Az ukrán és orosz álláspontok között mély szakadék húzódik, ami tovább nehezíti a béketárgyalások lehetőségét. Míg Oroszország a saját feltételeihez kötné a békét, Ukrajna és a nyugati szövetségesei ezt elfogadhatatlannak tartják, és nem látják reálisnak az orosz ajánlatokat.

Főkép forrása:
Vladimir Putin Владимир Путин Facebook

További cikkek