Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megérkezett a Kurszki benyomulás ellencsapása

10perc.hu
2024. 08. 13.
Megérkezett a Kurszki benyomulás ellencsapása

A Kurszki területen végrehajtott ukrán hadműveletre megérkezett az orosz ellencsapás, 38 rakétát lőttek ki az elfoglalt részek felé.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Kurszki területen végrehajtott ukrán hadműveletet Vlagyimir Putyin számára katasztrófának nevezte. Az ukrán erők már 1000 négyzetkilométert ellenőriznek ezen a területen, amelyről Moszkva rendszeresen indít támadásokat Ukrajna ellen - tudósította az Index.

Olekszandr Szirszkij főparancsnok arról számolt be, hogy az ukrán erők már mintegy 1000 négyzetkilométert ellenőriznek a Kurszki területen. Zelenszkij szerint ezek a területek azok, ahonnan Moszkva rendszeresen indított támadásokat az ukrajnai Szumi terület ellen, amely régió naponta szenved a határ túloldaláról érkező csapásoktól. Az ukrán elnök hangsúlyozta: „A mi műveleteink kizárólag Ukrajna biztonságát szolgálják.” Emellett hozzátette, hogy Kijev dolgozik azon, hogy engedélyt kapjon partnereitől nagy hatótávolságú fegyverek használatára az ország védelme érdekében.

Zelenszkij kijelentette: „Oroszország háborút hozott másoknak, és ez most visszaüt. Ukrajna mindig is csak békét akart, és mi biztosítani fogjuk a békét.”

Az ukrán hadsereg szóvivője szerint Oroszország mindent megtesz annak érdekében, hogy a világ számára világossá tegye: Kurszk nem történhet meg még egyszer, és az első eset sem marad büntetlenül. „Nem csak négy rakétát, hanem több százat, köztük cirkálórakétákat és ballisztikus rakétákat indíthatnak ellenünk. Ez komoly problémává válhat a légvédelmünk számára, de hiszem, hogy képesek leszünk megállítani őket” – mondta a képviselő.

Putyin a kurszki ukrán betörést „nagyszabású provokációnak” nevezte.

Augusztus 13-án hajnalban az orosz hadsereg 38 rakétával támadta meg Ukrajnát, miközben az ukrán fegyveres erők 30 ellenséges drónt semmisítettek meg. A jelentések szerint a rakétákat és drónokat az oroszországi Kurszk területéről indították, a támadásban egy kórház is megsérült.




További cikkek