Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

A Mattel piacra dobta az első vak Barbie babát

10perc.hu
2024. 07. 24.
A Mattel piacra dobta az első vak Barbie babát

A Mattel piacra dobta az első vak Barbie babát, amely tapintható ruhákkal és Braille csomagolással készült, hogy a látássérült gyermekeket is bevonja a játékba.  

A baba különleges jellemzői közé tartozik egy fehér és piros, ,,mályvacukor" végű bot, valamint napszemüveg, amely extra szemvédelmet biztosít. A baba tekintete „kissé felfelé és kifelé” irányul, hogy realisztikusan ábrázolja a látássérülést - számolt be róla a CNN.

A ruhák tapintható anyagokból készültek, mint például egy selymes blúz és egy texturált fodros szoknya, élénk színű kapcsokkal, hogy a cseréjük könnyebb legyen. A csomagolás braille írással van ellátva, hogy még hozzáférhetőbbé tegye a babát.

Debbie Miller, az RNIB ügyféltanácsadás és támogatás igazgatója a CNN-nek elmondta: „A Barbie az örömről szól – a világ felfedezéséről és megértéséről a játék révén – és csodálatos arra gondolni, hogy a látássérült gyermekek most egy olyan Barbie-val játszhatnak, amely hasonlít rájuk.”

Lucy Edwards aktivista, a baba nagykövete így írt Instagram-sztorijában: „Amikor gyerek voltam, csak álmodtam volna erről a pillanatról. Annyira elfogadottnak lenni, hogy a világ legnépszerűbb babája most látássérült és hasonlít rám. Még mindig nem hiszem el, hogy ezt írom, de itt van a vak Barbie.”

A Mattel 2016-ban kezdte el a befogadóbb Barbie vonalat, miután kritikákkal illették babáikat a hagyományos szépségideálok és irreális arányok miatt. 2019-ben bemutatták a Barbie Fashionistas vonalat, amely olyan babákat tartalmaz, akiknek protézis lábuk, hallókészülékük, kerekesszékük van, valamint vitiligó nevű bőrbetegségük.

Az új vak Barbie mellett a Mattel egy fekete Barbie babát is bemutat Down-szindrómával, ezzel is bővítve a kínálatot és elősegítve a befogadást. Ez egy évvel azután történik, hogy megjelent az első ilyen genetikai állapottal rendelkező baba.

Főkép forrása:
Adcave Facebook oldala

További cikkek