Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Alacsonyabb jegyárakat ígér a Ryanair

10perc.hu
2024. 07. 22.
Alacsonyabb jegyárakat ígér a Ryanair

Alacsonyabb jegyárakra lehet számítani nyáron a Ryanair légitársaságnál.

A Ryanair, Európa legnagyobb légitársasága szerint az idei nyári szezonban „lényegesen alacsonyabbak” lesznek a repülőjegyárak, miközben a vállalat jelentős nyereségcsökkenést tapasztalt - közölte a CNN.

Az április-júniusi negyedévben az átlagos viteldíj közel 15%-kal csökkent 2023 azonos időszakához képest, 49,07 euróról 41,93 euróra. A pénzügyi év első negyedévében a Ryanair nyeresége 46%-kal, 360 millió euróra esett vissza, annak ellenére, hogy az utasok száma 10%-kal nőtt.

Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója szerint bár a második negyedévben erős a kereslet, az árazás továbbra is lágyabb, mint várták. A légitársaság most arra számít, hogy a második negyedévben a viteldíjak lényegesen alacsonyabbak lesznek, mint tavaly nyáron. A Ryanair korábban úgy vélte, hogy a viteldíjak stagnálnak vagy szerényen emelkednek. Neil Sorahan, a légitársaság pénzügyi igazgatója szerint a fogyasztók „némi visszahatást” éreztek a viteldíjakkal kapcsolatban, mivel óvatosabban költekeznek.

A Ryanair részvényei több mint 15%-os mínuszban voltak, és más európai légitársaságok, mint a brit EasyJet és az IAG, szintén veszteségeket könyveltek el. A légitársaság legutóbbi előrejelzése ellentétes a korábbi figyelmeztetéssel, miszerint a nyár folyamán akár 10%-kal is emelni kell a viteldíjakat a Boeing repülőgép-szállítások késedelmei miatt. A Boeing az elmúlt hónapokban számos biztonsági és minőségi problémával küzdött, ami felborította a gyártási ütemtervet.

A Ryanair utasainak száma az első negyedévben 55,5 millióra nőtt, a Boeing többszöri szállítási késedelme ellenére. A légitársaság szerint a 2025 március végéig tartó pénzügyi évben az utasok száma 184 millióról 200 millió körülire nőhet.




Főkép forrása:
Nabil Molinari/Flickr

További cikkek