Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Rekordösszegért kelt el egy stegoszaurusz csontváz a New York-i aukción

10perc.hu
2024. 07. 19.
Rekordösszegért kelt el egy stegoszaurusz csontváz a New York-i aukción

Egy stegoszaurusz csontváza 44,6 millió dollárért (34 millió font) kelt el a Sotheby's aukcióján New Yorkban, ami a legmagasabb összeg, amit valaha fizettek egy fosszíliáért.

Az aukciósház szerint a növényevő stegoszaurusz, becenevén Apex, 3,4 méter magas és 8,2 méter hosszú, és "a valaha talált legteljesebb csontvázak között van" - számolt be róla a BBC.

A fosszíliát egy névtelen vásárló szerezte meg, aki kijelentette: "Apex Amerikában született, és Amerikában is marad" - utalva arra, hogy esetleg egy amerikai intézménynek adományozzák a csontvázat.

A stegoszaurusz fosszília felfedezője, Jason Cooper, professzionális fosszíliavadász nevezte el Apexnek, mert hatalmas méretei miatt uralkodó állat lehetett a környezetében. Apex körülbelül 150 millió évvel ezelőtt, a késő jura időszakban élt.

A korábbi rekordot egy Tyrannosaurus Rex fosszíliája, Stan tartotta, amely 2020-ban 31,8 millió dollárért kelt el.

"A legkiválóbb stegoszaurusz, amely aukción megjelent, 'Apex' ma történelmet írt, amikor 44,6 millió dollárért kelt el a Sotheby's aukcióján, és ezzel a legértékesebb fosszíliává vált, amelyet valaha árverésen eladtak," mondta a Sotheby's közleményében.

Főkép forrása:
illusztráció
Címkék:
#Kutatás

További cikkek