Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Megnyílt Európa első muszlim strandja csak nőknek

10perc.hu
2024. 07. 05.
Megnyílt Európa első muszlim strandja csak nőknek

Montenegróban megnyílt az első olyan strand Európában, ahova csak muszlim nők térhetnek be.

Montenegró legdélibb városában, Ulcinjben megnyílt az első európai strand, amely kizárólag muszlim nőket fogad. Ez az újítás különösen fontos a konzervatív muszlim közösségek számára, ahol a férfiak és nők keveredése, valamint a meztelenség tilos - közölte az ACNews.

A Hidzsáb Beach nevű strand a város 12 kilométer hosszú tengerparti szakaszán található. Teljesen körbekerített, és mindössze 20 nyugágy található benne. Belátni lehetetlen, ahogy a bentről a tenger látványát sem lehet élvezni. A nők lefátyolozva üldögélhetnek a napon, de a tengert nem láthatják.

Az európai szemmel szokatlan újításra van igény, amit egy muszlim férfi kritikája is megerősít. Felesége és 14 éves lánya ellátogattak egy másik, nőknek fenntartott strandra, ahol meztelen fürdőzőkkel találkoztak. „A feleségem és a 14 éves lányom megdöbbentek, amikor egy teljesen mezítelen hölgy jött velük szembe” – olvasható a kommentben. Az említett "Ladies Beach Dada" egy öbölben található, ahol kizárólag női alkalmazottak vannak, így az odalátogatók kedvükre vetkőzhetnek le és élvezhetik a gyógyiszap jótékony hatását.

Ulcinj városát jellemzően muszlim lakosok lakják, és sok muszlim turista érkezik ide Albániából és Boszniából. Az új strand célja, hogy betöltse a piaci rést és békés nyaralási lehetőséget biztosítson a szomszédos muszlim országokból érkező turisták számára.

Hirdetés

További cikkek