Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Másodjára is elhalasztották a Szajna-parti nyitóünnepség főpróbáját

10perc/MTI
2024. 05. 24.
Másodjára is elhalasztották a Szajna-parti nyitóünnepség főpróbáját

Újból nem voltak megfelelőek a körülmények.

A párizsi olimpia szervezői másodszor is elhalasztották a Szajnára tervezett nyitóünnepség főpróbáját.

A tesztelést hétfőre időzítették, de a folyó magas vízállása miatt az esemény törlése mellett döntöttek.

Az idei játékok központi elemének és fénypontjának szánt ünnepség főpróbájának eredeti időpontja április 8-a volt - írta az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz portál. Az újabb dátumot egyelőre nem tűzték ki, azt az időjárási viszonyok alakulásától tették függővé.

A párizsi játékokat július 26-án, a Szajnára tervezett hajós felvonulással nyitják meg. Ez lesz az első alkalom, hogy az olimpia nem hagyományos színhelyen, az adott város központi atlétikai stadionjában, hanem azon kívüli ceremóniával kezdődik meg hivatalosan. A Szajna a nyíltvízi úszásnak és a triatlon úszóversenyeinek is otthont ad az augusztus 11-ig tartó játékokon azzal a feltétellel, hogy a vízszennyezést biztonságos szintre csökkentik az olimpiai rajtig.

A portál ismertette a legfrissebb közvélemény-kutatást, amely szerint jelentősen csökkent azon franciák aránya, akik követni kívánják az olimpia eseményeit. A Toluna Harris Interactive által megkérdezett válaszadók mindössze 51 százaléka mondta azt, hogy szándékában áll figyelemmel kísérni a versenyeket, ami az érdeklődés nyolcpontos csökkenését jelenti január óta. Ezzel szemben Japánban és a Koreai Köztársaságban a válaszadók 71 százaléka, az amerikaiaknak és európaiaknak pedig 68 százaléka jelezte, hogy követni fogja a játékokat.

Hirdetés

További cikkek