Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Dél-Korea és az USA közös hadgyakorlatot tart

10perc.hu
2024. 04. 12.
Dél-Korea és az USA közös hadgyakorlatot tart

Dél-Korea és az Egyesült Államok hadserege közös hadgyakorlatot tart a napokban Szöul közelében.

Dél-Korea és az Egyesült Államok hadserege közös hadgyakorlatot tartott a napokban Szöul közelében - írja a Világgazdaság. Az esemény célja az Észak-Korea által jelentett fenyegetésekkel szembeni felkészültség növelése volt, beleértve az esetleges nukleáris csapásokra adott válaszok gyakorlását is. 

Dél-Korea és az Egyesült Államok hadserege közösen tart hadgyakorlatot a napokban Szöul mellett, pontosabban, a Szöultól 50 km-re északra lévő Jangdzsuban. Az esemény résztvevői között megtaláljuk a dél-koreai hadsereg 8. gyorsreagálású hadosztályának katonáit és tisztjeit, akik amerikai támogatással gyakorlatoztak.

A hadgyakorlat részeként légi manővereket is végrehajtottak, melynek során mintegy 100 vadászgépet vontak be a gyakorlatokba. Az ilyen légi manőverek az észak-koreai fenyegetésekre való válaszként szolgálnak, és az Észak-Korea által jelentett potenciális légvédelmi kihívásokkal szembeni felkészültséget hivatottak demonstrálni.

A légigyakorlatok helyszíne a kunszani légibázis volt, ahol F-15K és FA-50-es harci gépekkel végezték a manővereket.

Emellett, nem csupán a levegőben, hanem a tengeren is folyik a felkészülés. A dél-koreai és az amerikai haditengerészet közös hadgyakorlatot tartott a Japán-tengeren, amely az Észak-Korea által jelentett fenyegetésekre adott lehetséges válaszokat és a két fél közötti együttműködés összehangolását célozta meg.

Ezek a gyakorlatok kiemelt jelentőséggel bírnak, tekintettel az Észak-Korea által az elmúlt években végrehajtott kísérleti atomrobbantásokra és rakétatesztekre. Az ENSZ-határozatok tiltják az ilyen típusú tevékenységeket, azonban az Észak-Korea által folytatott nukleáris program komoly nemzetközi feszültségeket generál, amelyek hatására súlyos szankciók érték a phenjani rezsimet. A dél-koreai és amerikai hadsereg célja ezekkel a gyakorlatokkal a régió stabilitásának fenntartása és a béke megőrzése.

További cikkek